Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Sähköistyminen valtaa myös moottoripyörät

Sähkötekniikka on yleistynyt autoissa nopeasti muutaman vuoden aikana. Nyt tekniikka valtaa alaa myös moottoripyörämarkkinoilla. KTM:n Freeride E ilmentää yhtä ennakkoluulotonta tuoteratkaisua perinteiseltä moottoripyörävalmistajalta. KTM on tunnettu etenkin motocross-pyörien valmistajana, ja merkin ensimmäinen täyssähköinen KTM Freeride E yhdistää ajamisen hauskuuden ja vaivattomuuden äänettömyyteen ja puhtaisiin ympäristöarvoihin.

Nykyaikainen akkutekniikkaa yhdistettynä sähkömoottoriin tarjoaa täysin kilpailukykyiset ominaisuudet polttomoottorilla varustettuihin malleihin nähden. Tehoa on tarjolla 16 kW (22 hv), mikä vastaa perinteistä 125-kuutioista pyörää, mutta vääntöä onkin jo 42 newtonmetriä, eli 350-kuutioista vastaavalla tavalla. Vain hieman yli 100 kiloa painava pyörä on helppo käsiteltävä, ja sähkömoottorille tyypillinen suora kaasunvaste tekee voiman annostelusta tarkkaa.

Sähköllä kulkevien laitteiden olennaisimpana osana on luonnollisesti akku. KTM:stä löytyy 2,6 kWh:n nopeasti vaihdettava akku, joka riittää virtaa ajotyylistä riippuen noin tunnin verran. Akun tyhjästä täyteen lataamisessa menee noin 80 minuuttia.

KTM:n sähkömoottoripyörä on esillä DigiExpossa Teknavin tuottamalla Tulevaisuus on täällä -osastolla tulevana viikonloppuna 4.-6.11.

Kuva: KTM