Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nvidia ja MediaTek yhteistyöhön älykkäiden autojen järjestelmäpiireissä - MediaTekin alustalle Nvidian GPU-grafiikkasuoritinteknologiaa

Yhdysvaltalainen Nvidia ja taiwanilainen MediaTek ovat julkistaneet uuden yhteistyön autoihin liittyvissä ratkaisuissa Taiwanin Computex-messujen yhteydessä.

MediaTek tulee kehittämään järjestelmäpiirejä autoihin ja yhdistämään niihin chiplet-mallilla jatkossa Nvidian GPU-grafiikkasuorittimen, joka tuo autoihin Nvidian tekoäly- ja grafiikkalaskennan ominaisuudet. Nvidian GPU:t yhdistyvät MediaTekin järjestelmäpiireillä ”ultranopealla” yhdysteknologialla.

Aiemmin MediaTekin ja Nvidian huhuttiin virittelevän laajempaakin yhteistyötä GeForce-teknologian tuomiseksi osaksi MediaTekin järjestelmäpiirejä, jotka ovat suunnattu esimerkiksi älypuhelimiin, mutta ainakin toistaiseksi puheet laajemmasta yhteistyöstä ovat jääneet huhujen tasolle ja nyt julkistettu yhteistyö keskittyy vain autoratkaisuihin.

”NVIDIA on maailmankuulu edelläkävijä ja alan johtava toimija tekoälyn ja tietojenkäsittelyn alalla. Tämän kumppanuuden myötä yhteinen visiomme on tarjota autoteollisuudelle maailmanlaajuisesti yhden luukun ratkaisu, joka tarjoaa suunnittelua seuraavan sukupolven älykkäisiin, aina yhteydessä oleviin ajoneuvoihin”, kommentoi MediaTekin toimitusjohtaja Rick Tsai sanoi. ”Tämän erityisen yhteistyön ansiosta NVIDIA:n kanssa pystymme yhdessä tarjoamaan todella ainutlaatuisen alustan tulevaisuuden laskentaintensiiviselle, ohjelmistomääritteiselle ajoneuvolle.”

”Tekoäly ja nopeutettu tietojenkäsittely ruokkivat koko autoteollisuuden muutosta”, toteaa puolestaan Nvidian perustaja ja toimitusjohtaja Jensen Huang. ”MediaTekin alan johtavan järjestelmäpiirien sekä NVIDIAn GPU- ja tekoälyohjelmistoteknologioiden yhdistelmä mahdollistaa uusia käyttökokemuksia, parannettua turvallisuutta ja uusia yhdistettyjä palveluita kaikille ajoneuvosegmenteille luksusluokasta lähtötasoon.”

MediaTek tulee hyödyntämään uusien autoihin suunnattujen järjestelmäpiirien yhteydessä Nvidian ohjelmistoteknologioita, kuten Drive OS, Drive IX, CUDA ja TensorRT mahdollistaakseen autojen tieto- ja viihdejärjestelmien luomisen.

MediaTekin Dimensity Auto -alusta perustuu sen pitkälle kokemukselle mobiililaitteiden järjestelmä- ja yhteysratkaisuista sekä Android-ekosysteemistä. Osa alustaa on Dimensity Auto Cockpit, joka tukee useita älykkäitä näyttöjä, korkean dynamiikan kameroita sekä äänen prosessointia.

Tarkemmin Nvidia ja MediaTek eivät ole paljastaneet, milloin niiden yhteistyön hedelmiä nähdään markkinoilla. Perinteisesti autoalalla tuotekehityssyklit ovat kuitenkin pitkiä.