Teslalta superautoja kiusaava uutuusmalli – taktiset luvut 1,9 sekuntia ja yli 400 km/h

Teslan perustaja ja pääomistaja Elon Musk yllätti viime viikolla esittelemällä uuden Tesla-mallin. Nimen osalta kyseessä on paluu juurille, sillä uutuus tunnetaan Teslan ensimmäisen sarjatuotantomallin tavoin nimellä Roadster.

Tesla on sähköautoilun tienraivaaja ja se on tehnyt siitä hohdokasta. Viime aikaiset tuotanto-ongelmat kompaktin Model 3:n kanssa eivät näytä häiritsevän johtaja Muskin tahtia, vaan yhtiö julkaisi muutaman vuoden päästä markkinoille tulevan urheiluauton.

Nelipaikkainen ja avattavalla katolla varustettu auto lyö pöytään hurjat suoritusarvot. Elon Muskin viimeisin luomus on aina nelivetoinen ja varustettu 200 kWh:n akustolla ja vääntöä on tarjolla käsittämättömät 10 000 newtonmetriä. Nykyisissä Tesloissa isoimpien akkujen kapasiteetti on puolet tästä eli 100 kWh. Ison akun turvin valmistaja lupaa toimintamatkaksi Roadsterille jopa 1 000 kilometriä. Tätäkin hurjemmalta kuulostaa kuitenkin kiihtyvyys sillä 60 mailin nopeus (n. 97 km/h) saavutetaan 1,9 sekunnissa ja 100 mailia (n. 160 km/h) 4,2 sekunnissa. Meno myös jatkuu kovempiin nopeuksiin kuin nykyisillä malleilla, sillä Tesla lupaa auton huippunopeudeksi yli 400 km/h.

Tämän mallin tulemista markkinoille tosin joutuu vielä odottamaan muutaman vuoden. Auton hinnaksi valmistaja ilmoittaa kotimarkkinoillaan 200 000 dollaria ja auton voi muista malleista tuttuun tapaan varata. Varaussummana Tesla kerää tämän uutuuden kohdalla tulevilta omistajilta 50 000 dollaria.

Kuvat: Valmistaja

Teslan tällä hetkellä myynnissä olevat mallit on nähty myös Teknavissa. Alta löydät Model S:n Teknavin vauhtikaksikon käsittelyssä ja Model X:n Risto Virtasen testissä.

Lue myös:
Kuorma-auto Teslan tyylillä – kuljettajakeskeinen ohjaamo ja 800 kilometrin toimintamatka
Tesla julkaisi odotetun Model 3 -mallin – ennakkotilauksia vuorokaudessa yli 115 000 kappaletta
Tesla aikoo kiihdyttää tahtia: 500 000 autoa jo 2018