Kuorma-auto Teslan tyylillä – kuljettajakeskeinen ohjaamo ja 800 kilometrin toimintamatka

Teslalla on suuret suunnitelmat tulevaisuuden suhteen. Viime viikolla valmistaja julkaisi paitsi uuden urheiluauton myös ensimmäisen sähkökuorma-auton.

Tesla haluaa muuttaa maailmaa ja tärkeänä osana tätä on tavaraliikenne. Kaliforniasta ponnistava sähköautonvalmistaja julkaisi viimein ensimmäiset viralliset tiedot prototyypin kera muutaman vuoden päähän tähtäävästä kuorma-autosta.

Neljällä sähkömoottorilla varustettu ja nimellä Semi kulkeva kuorma-auto lataa tiskiin Teslan henkilöautojen tapaan varsin vakuuttavia tietoja. Täydellä akulla kuorma-auton toimintasäteeksi luvataan 800 kilometriä ja uuden tehokkaamman pikalatauksen avulla noin 640 kilometrin toimintamatka on ladattavissa puolessa tunnissa. Noin 36 tonnin lastilla kuorma-auto saavuttaa valmistajan ilmoittaman mukaan 60 mailin nopeuden (n. 97 km/h) matkanopeuden vain 20 sekunnissa, mitä voi pitää varsin ripeänä suorituksena.

Aikaisemmista vihjailuista poiketen Semi ei ole kykenevä täysin itsenäiseen etenemiseen. Tesla kertoi ohjaamon olevan kuljettajakeskeisesti suunniteltu ja asettelussa kuljettaja istuu keskellä ohjaamoa. Molemmin puolin kuljettajaa on isot näytöt ja näkymä ympärille on avara. Semi on kuitenkin varustettu puoliautonomisen liikkumisen mahdollistavilla kuljettajaa avustavilla järjestelmillä. Valmistaja lupaa voimalinjan kestävän ainakin 1 600 000 kilometriä.

Tesla Semin odotetaan tulevan tuotantoon vuonna 2019 ja hintaa ei ole vielä julkaistu.

Kuvat: Valmistaja

Teslan tällä hetkellä myynnissä olevat mallit on nähty myös Teknavissa. Alta löydät Model S:n Teknavin vauhtikaksikon käsittelyssä ja Model X:n Risto Virtasen testissä.

Lue myös:
Teslalta superautoja kiusaava uutuusmalli – taktiset luvut 1,9 sekuntia ja yli 400 km/h
Tesla julkaisi odotetun Model 3 -mallin – ennakkotilauksia vuorokaudessa yli 115 000 kappaletta
Tesla aikoo kiihdyttää tahtia: 500 000 autoa jo 2018

EDIT: 21.11. klo 9:55: Tesla ei julkaissut Semin hintaa. Aikaisempi 200 000 dollaria on samana päivänä julkaistun Roadsterin ilmoitettu hinta