Jotta valinta ei olisi liian helppoa – uusi BMW X2 sekoittaa kompaktien katumaasturien pakkaa

Autoluokkien käsitteet ovat venyneet valmistajien tuodessa tarjolle erilaisia malleja. Esimerkiksi BMW:n viimeisin katumaasturi on valmistajan omien sanojen mukaan "urheilullinen neliovinen coupé".

Jokainen vetäköön omat johtopäätöksensä markkinointisanoista, mutta ulkoisesti uusi BMW X2 näyttää kompaktilta katumaasturilta. Se laajentaa parillisten X-Bemareiden mallisarjaa alaspäin, mutta aivan isompien mallien linjakkuutta pienokaisessa ei ole havaittavissa. Lähinnä jyrkemmin nouseva ikkunalinja ja hieman loivempi takaikkunen kulma erottavat X1:n ja X2:n toisistaan.

Teknisesti X2 jakaa peruspalikoita X1:n kanssa. Kyseessä on siis konsernin etuvetokonstruktio, jota käytetään myös tulevassa 1-sarjalaisella ja muun muassa Mineissä. Alkuun auto tulee tarjolle kahdella nelivetoisella dieselillä (xDrive20d ja xDrive25d) sekä yhdellä etuvetoisella bensavaihtoehdolla (sDrive20i). Myöhemmin mallisto laajenee kolmisylinterisellä sDrive18i-mallilla, ja pienemmillä dieselillä, joka tulee tarjolle sekä etu- että nelivetoisena.

BMW X2 lanseerataan maaliskuussa. Auton alustavat hinnat alkavat 50 253 eurosta.

Kuvat: Valmistaja

Teknavin tv-ohjelman 14. tuotantokauden uudet jaksot maanantaisin kello 22.35 MTV3-kanavalla.