BMW:ltä tulossa todella namun näköinen maasturi

BMW on tekemässä X2:lla saman kuin minkä se teki jo X6:lla ja X4:llä. Luvassa on rohkeasti coupe-henkinen kompakti katumaasturi, joka saa monet sen kilpailijat näyttämään hieman kömpelöltä.

Pariisin autonäyttelyssä esitelty X2 on vielä konsepti, mutta BMW Groupin muotoilujohtaja Adrian van Hooydonk vahvisti Teknaville, että auto on tulossa tuotantoon hyvin pienin muutoksin.

Konseptin kuuautomainen rengaskoko on 21 tuumaa, joten tästä varmasti tullaan alas hieman, ja sivupeilit vaihtuvat samalla tavallisiin. Toivottavaa – ja jopa luultavaa – on puolestaan se, että erittäin viirumaiset ajovalot päätyisivät tuotantoon tällaisenaan. LED-teknologia auttaa. Ajovalojen kontrasti röyhtimäisen isoon ja poikkeavan muotoiseen munuaismaskiin on huima.

Vahva keula yhdessä visuaalisesti laskevan kattolinjan ja coupemaisen perän kanssa toimii todella hyvin – etenkin kun perässä on taas röyhkeän vahvoja ja maskuliinisia elementtejä.

BMW ei ole julkaissut autosta mitään teknisiä tietoja, mutta X2 tullee pohjautumaan samalle etuvetoiselle pohjarakenteelle kuin X1 ja 2-sarjan Active Tourer. BMW ei ole myöskään vahvistanut X2:lle mitään aikataulua, mutta tuotantoversiota voitaneen odottaa kahden vuoden sisällä.