Sony julkisti avoimet LinkBuds Open -nappikuulokkeet, tiukasti istuvat LinkBuds Fit -nappikuulokkeet sekä ensimmäisen LinkBuds-kaiuttimen

Sony on julkistanut kolme uutta LinkBuds-sarjan tuotetta – kahdet uudet kuulokkeet ja ensimmäisen LinkBuds-brändätyn kaiuttimen.

LinkBuds Open -kuulokkeet ovat seuraajat alkuperäisille, helmikuussa 2022 julkistetuille LinkBuds-kuulokkeille. LinkBuds Fit -kuulokkeet täydentävät Sonyn kuulokevalikoimaa tiukasti istuvana vaihtoehtona. LinkBuds Speaker -kaiutin puolestaan tuo uutta ajattelua kaiuttimen käytettävyyteen.

Erikoista uusissa kuulokkeissa ovat lisäksi niille lisävarusteena viidessä värissä tarjolle tulevat vaihtopinnat.

LinkBuds-uutuuksien myynti alkaa lokakuussa. Sekä LinkBuds Openin että LinkBuds Fitin suositushinta on 220 euroa, kun taas LinkBuds Speakerin suositushinta on 200 euroa.

LinkBuds Open -kuulokkeet tarjoavat alkuperäisten LinkBuds-kuulokkeiden tavoin avoimen rakenteen rengasmuotoilulla, nyt lisäksi istuvuutta parantavilla wingtip-sovittimilla varustettuna.

Rakenteensa ansiosta kuulokkeet mahdollistavat kuunneltavan sisällön lisäksi myös ympäristön äänten kuulemisen.

LinkBuds Open -kuulokkeet.
LinkBuds Open -kuulokkeet.

Kuulokkeissa on erityinen rengasmainen 11 millimetrin kaiutinelementti, ja korkean suorituskyvyn kalvo ja voimakas neodyymimagneetti on valittu erityisesti toistamaan selkeää keski- ja korkeataajuista ääntä. Kuulokkeiden tekninen perusta on tuttu Sony WF-1000XM5 -kuulokkeista, sillä ne sisältävät myös integroidun V2-suorittimen.

Muodoltaan kuulokkeet on suunniteltu mukavasti ja varmasti korviin istuviksi. Painoa yksittäisellä kuulokkeella on vain 5,1 grammaa. Kestävyydeltään kuulokkeet ovat IPX4-luokitellusti roiskevedenkestävät.

LinkBuds Open -kuulokkeet ovat saatavilla mustana, valkoisena sekä Olivia Rodrigo Violet -värissä. Lisäksi ulkoasua voi räätälöidä viidessä eri värissä (Ash Pink, Ash Green, Ash Blue, Ash Violet, Pure Black) saataville tulevilla sovittimilla ja kotelon suojuksilla.

LinkBuds Open.
LinkBuds Open.

LinkBuds Open -kuulokkeet tukevat Sonyn ääntä laadukkaamaksi skaalaavaa DSEE-teknologiaa (Digital Sound Enhancement Engine). Mukana on myös uusi Background Music Mode, joka saa kuulokkeilla kuunneltavan musiikin kuulostamaan kuin se soisi kauempana taustamusiikkina tilassa. LinkBuds Openissa on myös älykäs Adaptive Volume Control -ominaisuus, joka optimoi kuulokkeiden äänenvoimakkuuden automaattisesti ympäristön mukaan.

Lisäksi kuulokkeet tukevat lisäksi yhdistämistä kahteen laitteeseen samanaikaisesti (multipoint), Sonyn uutta puheojausta sekä Wide Area Tap -toimintoa, jolla kuulokkeita voi ohjata myös niihin koskematta napauttamalla kahdesti tai kolmesti korvan vierestä.

Akunkesto itse kuulokkeissa yltää jopa 8 tuntiin ja yhdessä latauskotelon kanssa 22 tuntiin. Vain 3 minuutin pikalataus tuo jo 60 minuuttia lisää kuunteluaikaa.

LinkBuds Fit.
LinkBuds Fit.

LinkBuds Fit -kuulokkeet täydentävät Sonyn kuulokevalikoimaa uudella vaihtoehdolla. Kuulokkeissa on korvakäytävän sulkevat tulpat sekä lisäksi Air Fitting Supporters -sovitteet, joiden ansiosta kuulokkeet pysyvät tiukasti korvissa kovemmassakin menossa. Ne sopivatkin erinomaisesti esimerkiksi urheilukäyttöön.

Sonyn mukaan kuulokkeiden vakautta korvissa lisäävät sovitteet ovat takaosastaan onttoa, pehmeäpintaista materiaalia. Samalla Sony on uudistanut myös kuulokkeiden silikonitulppia entistä vähemmän paineen tunnetta aiheuttaviksi, mikä parantaa käyttömukavuutta.

LinkBuds Fit -kuulokkeet on suunniteltu pysymään tiukasti korvassa.
LinkBuds Fit -kuulokkeet on suunniteltu pysymään tiukasti korvassa.

LinkBuds Fit on saatavilla mustana, valkoisena, vihreänä ja Olivia Rodrigo Violet -värissä, Lisäksi sovittimet ja kotelonsuojat ovat saatavilla viidessä eri värissä (Ash Pink, Ash Green, Ash Blue, Ash Violet, Pure Black). Kestävyydeltään kuulokkeet ovat IPX4-luokitellusti roiskevedenkestävät.

LinkBuds Fit -kuulokkeille tulee saataville sovittimia ja kotelosuojia viidessä eri värissä.
LinkBuds Fit -kuulokkeille tulee saataville sovittimia ja kotelosuojia viidessä eri värissä.

LinkBuds Fit -kuulokkeissa on tarjolla aktiivinen, käyttöympäristön sijainnin mukaan mukautuva melunvaimennus.

Kuulokkeissa on laadukas ääni erityisen Dynamic Driver X -kaiutinelementin sekä integroidun V2-suorittimen ansiosta. Nämä kummatkin ovat käytössä myös Sonyn WF-1000XM5-kuulokkeissa.

Sonyn mukaan kuulokkeiden kalvorakenteessa yhdistyvät useat eri materiaalit, mikä mahdollistaa alhaisen särön ja selkeän äänenlaadun. Lisäksi LinkBuds Fit -kuulokkeet tukevat tavanomaisten koodekkien lisäksi myös korkeamman äänenlaadun LDAC-koodekkia sekä DSEE Extreme -teknologiaa, joka skaalaa äänenlaatua ylöspäin tekoälyn avulla.

LinkBuds Fit -kuulokkeiden Precise Voice Pickup -tekniikka optimoi mikrofonien toimintaa korvanappien ulko- ja sisäpuolella taaten Sonyn mukaan yhdessä kehittyneen signaalinkäsittelyn kanssa erittäin selkeän puheluäänen.

LinkBuds Fit -kuulokkeiden akunkesto melunvaimennuksella yltää 5,5 tuntiin ja yhdessä latauskotelon kanssa 21 tuntiin. Ilman meluvaimennusta akunkesto on vastaavasti jopa 8 tuntia ja ja 30 tuntia. 5 minuutin pikalatauksella saa 60 minuuttia lisää kuunteluaikaa.

LinkBuds Fit -kuulokkeiden ominaisuuksiin kuuluvat Background Music Mode, joka saa kuulokkeilla kuunneltavan musiikin kuulostamaan kuin se soisi kauempana taustamusiikkina tilassa, Sonyn uusi puheohjaus, jolla voi esimerkiksi ohjata äänentoistoa ja siirtyä eteen- ja taaksepäin, sekä mahdollisuus yhdistää kuulokkeet samanaikaisesti kahteen laitteeseen (multipoint).

Lisäksi LinkBuds Fit -kuulokkeissa on Wide Area Tap -toiminto, jolla kuulokkeita voi ohjata myös niihin koskematta napauttamalla kahdesti tai kolmesti korvan vierestä, sekä ohjaus pään eleillä. Kuulokkeet osaavat myös hiljentää äänen, kun niiden käyttäjä puhuu mahdollistaen näin vaivattoman keskustelun.

Sonyn yhteistyön jatkuminen kolminkertaisen Grammy-palkitun ja moninkertaista platinaa myyneen laulaja-lauluntekijä Olivia Rodrigon kanssa näkyy uusissa LinkBuds-kuulokkeissa erityisten violettien värivaihtoehtojen lisäksi kahdessa Olivian musiikille räätälöidyssä taajuuskorjainasetuksessa.

LinkBuds Speaker.
LinkBuds Speaker.

Kaksien uusien kuulokkeiden lisäksi Sony esitteli ensimmäisen LinkBuds-sarjan kaiuttimen.

LinkBuds Speaker -kaiutin tukee uutta Auto Switch -toimintoa, joka yhdessä WH-1000XM5:n, WF-1000XM5:n, LinkBuds S:n, LinkBuds Openin tai LinkBuds Fitin kanssa mahdollistaa automaattisesti ja saumattomasti musiikkitoiston siirtymisen kuulokkeista kaiuttimeen esimerkiksi kotiin saavuttaessa.

Lisäksi Quick Access -toiminnolla toiston aloittaminen onnistuu kaiuttimesta yhdellä kosketuksella.

Sonyn mukaan kompaktin kaiuttimen selkeä ja tasapainoinen ääni saadaan aikaan X-Balanced-kaiutinyksikön ja passiivisten säteilijöiden yhdistelmän avulla. LinkBuds-kaiuttimessa on myös Sonyn langattomien kaiuttimien paras puheluiden laatu varustettuna muun muassa kaiunvaimennuksella.

Kaiutin on varustettu irrotettavissa olevalla hihnalla, joka helpottaa LinkBuds-kaiuttimen kuljettamista mukana. Lisäksi kaiuttimelle on telineensä, jossa se latautuu. Akunkesto yltää jopa 25 tuntiin.

LinkBuds Speakerin värivaihtoehdot ovat vaaleanharmaa ja musta. Kestävyydeltään kaiutin on IPX4-luokiteltuna roiskevedenkestävä.

Yhdessä LinkBuds-uutuuksien kanssa Sony esittelee uuden Sound Connect -sovelluksen, joka korvaa Sonyn aiemman Headphones Connect -sovelluksen ja muut sovellukset. Sovelluksella voi hallita kuulokkeiden ja kaiuttimen asetuksia ja toimintaa.

Ympäristöystävällisyyteen Sony on panostanut uutuuksissaan muutamin eri tavoin. LinkBuds Fitin, LinkBuds Openin ja LinkBuds Speakerin pakkauksissa ei käytetä muovia. Lisäksi koko kolmikon valmistamisessa on käytetty ainakin osittain kierrätysmuovia.