Huawei julkisti Watch Fit -älykellostaan Elegant Edition -version - runko ruostumatonta terästä

Huawei on tänään esitellyt uusia tuotteita valituilla Euroopan markkinoilla.

Uutuuksien joukossa on myös uusi ennennäkemätön Elegant Edition -versio Huawein Watch Fit -älykellosta.

Teknisesti uusi Elegant Edition vastaa aiempaa Huawein syksyllä 2020 myös Suomessa myyntiin tuomaa Watch Fitiä.

Uudistukset liittyvät sen sijaan tyyliin ja materiaaleihin. Huawei Watch Fit Elegant Editionin hopean- tai kullanvärinen runko on ruostumatonta terästä verrattuna alkuperäisen Watch Fitin, jota nyt kutsutaan myös Active Edition -nimellä, muovirunkoon. Eri materiaalin myötä Elegant Edition on myös kuusi grammaa alkuperäistä painavampi 27 gramman painollaan.

Lisäksi Watch Fit Elegant Editionin rannekkeet ovat fluoroelastomeeria verrattuna aiempiin silikonirannekkeisiin. Värivaihtoehtojen nimet ovat Frosty White ja Midnight Black.

Huawei Watch Fit Elegant Editionin myyntiintulosta Suomessa ei ole vielä kerrottu. Esimerkiksi Italiassa uuden Elegant Editionin hinta on nyt 109 euroa, kun tavallista Watch Fitiä myydään 79 eurolla.

Myös Huawei Watch Fit Elegant Edition on varustettu 1,64 tuuman AMOLED-näytöllä, jonka tarkkuus on 456×280 pikseliä (326 PPI). Näytön kuvasuhde eroaa monista muista älykelloista, joissa on joko pyöreä näyttö tai näyttö on mittasuhteiltaan lähellä neliötä. Näytön pintana on 2.5D-lasi, oikealta kyljeltä löytyy yksittäinen painike.

Myös Huawei Watch Fit Elegant Edition on vedenkestävyydeltään 5ATM-luokiteltu.
Myös Huawei Watch Fit Elegant Edition on vedenkestävyydeltään 5ATM-luokiteltu.

Watch Fit -kellojen ominaisuuksiin kuuluvat optinen sykeanturi, yhdistettu kiihtyvyysanturi ja gyroskooppi (IMU-sensori) sekä GPS-paikannus. Akunkestoksi luvataan tyypillisessä käytössä jopa 10 päivää, raskaassa käytössä 7 päivää ja GPS-paikannus päällä 12 tuntia. Sisäistä tallennusmuistia on 4 gigatavua, ja yhteydet paritettuun älypuhelimeen hoituvat Bluetoothilla (5.0). Kello toimii sekä Android- että Apple iOS -laitteiden kanssa.

Watch Fit -kelloilla voi seurata erilaisia harjoituksia jopa 96 eri lajissa, kuten kävelyä, juoksua, uintia sekä sisä- ja ulkopyöräilyä, minkä lisäksi sen ominaisuuksiin kuuluvat uniseuranta, stessitason testaus, kuukautiskierron seuranta sekä hengitysharjoitukset. Kellossa on tarjolla myös animoituja harjoitusohjevideoita 12 erilaisesta harjoituksesta ja 44 eri liikkeestä, sekä veren happisaturaation mittaus (Sp02).

Muita toimintoja ovat musiikkitoiston ohjaus, paritetun älypuhelimen kameran kauko-ohjaus, puhelimen löytäminen äänimerkin aktivoinnilla sekä sovellukset, kuten sää, hälytys, ajastin, ajanotto ja kirkkaalla näytöllä valaiseva taskulamppu.

Vedenkestävyydeltään myös Huawei Watch Fit Elegant Edition on 5ATM-luokiteltu eli sen pitäisi kestää upotus jopa 50 metrin syvyyteen asti.