Vihdoin! Yhden WhatsApp-tilin saa tästä alkaen käyttöön useampaan puhelimeen

Metan omistama WhatsApp-palvelu on kertonut pitkään odotetun uudistuksen tapahtumisesta vihdoin ja viimein.

Jatkossa yhtä WhatsApp-tiliä on mahdollista käyttää useammalla puhelimella.

WhatsApp julkaisi monilaitetuen jo vuodesta 2021 alkaen ja kaikille käyttäjille vuonna 2022, mutta tähän asti se on rajoittanut WhatsAppin käyttömahdollisuuden yhden puhelimen rinnalla tablettilaitteisiin, tietokoneisiin ja verkkoselaimiin.

Jatkossa WhatsApp-tilin voi lisätä samanaikaisesti käyttöön useammassa puhelimessa. Uudistus saapuu kaikille käyttäjille muutaman seuraavan viikon aikana.

WhatsAppin käyttöönotto lisäpuhelimissa onnistuu niihin vasta asennetun WhatsApp-sovelluksen jälkeen käyttöönotossa valitsemalla linkittäminen olemassa olevaan tiliin tavallisen, puhelinnumerolla tapahtuvan sisäänkirjautumisen sijaan. Tämä luo QR-koodin, joka skannataan WhatsApp-tilin päälaitteella samaan tapaan kuin jo aiemminkin muita laitteita on lisätty WhatsApp-tilille.

WhatsApp-tilille voi liittää pääpuhelimen lisäksi yhteensä neljä muuta laitetta.

Mahdollisuus käyttää WhatsAppia useammallla puhelimella voi olla hyödyllistä esimerkiksi pienyrityksille, jotka käyttävät WhatsAppia yhteydenpitoon asiakkaiden kanssa. Lisäksi ominaisuus auttaa toki kaikkia, jotka syystä tai toisesta käyttävät useampaa puhelinta säännöllisesti. WhatsAppin mukaan mahdollisuus käyttää yhtä WhatsApp-tiliä useammalla puhelimella on ollut hyvin kysytty.

WhatsApp-tilin niin sanotun päälaitteen, eli yleisesti alkuperäisen puhelimen, ei tarvitse olla päällä tai verkkoyhteydessä, jotta WhatsAppin käyttö olisi mahdollista muilla laitteilla. Kuitenkin, jos päälaite ei ole aktiivinen 14 päivään, kirjaa WhatsApp muut laitteet ulos tililtä. Päälaitteen kautta voi myös kirjata halutessaan ulos muita laitteita.

WhatsAppin keskusteluista muihin laitteisiin synkronoituu korkeintaan vuoden mittainen historia, ja viestit synkronoituvat laitteiden välillä.

Huolimatta toiminnasta useammassa laitteessa, WhatsApp-keskustelut ja -puhelut pysyvät tavanomaiseen tapaan päästä päähän salattuina.

Tulevien viikkojen aikana WhatsApp kertoo tulossa olevan myös vaihtoehtoisen tavan linkittää lisälaitteita tilille. QR-koodilla tapahtuvan linkittämisen sijaan aluksi WhatsApp Web -verkkoselainversiossa voi jatkossa syöttää puhelinnumeron vastaanottaakseen kertakäyttöisen koodin laitteen linkittämiseksi.