Lähes 30 vuoden jälkeen legendaarinen WordPad poistuu Windowsista

Vuosikymmeniä Windowsin vakiokalustoon kuulunut WordPad poistuu pian valikoimasta.

Tarkkaa aikataulua ei kuitenkaan vielä tiedetä.

Yksinkertainen tekstinkäsittelyohjelma WordPad julkaistiin viime vuosituhannella Windows 95 -ohjelmiston mukana. Miltei kolmen vuosikymmenen jälkeen ohjelma poistetaan Windowsista tulevan julkaisun yhteydessä, Microsoft vahvistaa verkkosivuillaan.

”WordPadia ei enää päivitetä ja se poistetaan tulevassa Windows-julkaisussa”, Microsoft kirjoittaa suositellen Word-ohjelmaa esimerkiksi .doc- ja .rtf-tiedostoille ja yksinkertaista Windows Notepadia .txt-muotoisille asiakirjoille.

Microsoft Word on huomattavasti WordPadia monipuolisempi, mutta samalla maksullinen. Muistikirjamaista Notepadia on päivitelty aktiivisesti näihin päiviin saakka, mutta WordPad on sen sijaan jäänyt huomattavasti vähemmälle huomiolle.

WordPad sai viimeiset merkittävät uudistuksensa Windows 8 -ohjelmiston aikakaudella, aiheesta kirjoittava The Verge huomauttaa, joten sovelluksen alasajoa ei voitane pitää suurena yllätyksenä.

WordPad poistetaan Windowsista ”tulevan julkaisun yhteydessä”, millä Microsoft viitannee seuraavaan merkittävään Windows-julkaisuun kenties ensi vuoden puolella. Vahvistusta aikataululle ei toistaiseksi ole, mutta yksinkertaisen tekstiohjelman päivitystuki on jo nyt joka tapauksessa lakannut.