Erityisesti juoksukäyttöön suunniteltu Huawei Watch GT Runner -älykello tuli myyntiin Suomessa 279 euron suositushinnalla

Huawein erityisesti juoksukäyttöön suunniteltu Huawei Watch GT Runner -älykello on tullut myyntiin Suomessa.

Huawei Watch GT Runner -kellon suositushinta Suomessa on 279 euroa, ja se on saatavilla kaikilta suosituimmilta jälleenmyyjiltä ja operaattoreilta.

Huawei Watch GT Runner on ilman ranneketta vain 38,5 gramman painoinen, mikä osaltaan auttaa sen sopimista juoksukäyttöön. Lisäksi Huawein mukaan Watch GT Runner on varustettu ensimmäisellä ”kelluvalla antennilla” satelliittipaikannukseen. Kellossa on kahden taajuuden GPS / GLONASS / BDS / Galileo / QZSS -paikannus, ja Huawein mukaan tarkkuus on 135 prosenttia tavanomaista parempi ja tarkka paikannus onnistuu paremmin myös esimerkiksi korkeita rakennuksia sisältävässä kaupunkiympäristössä.

Huawei Watch GT Runner tarjoaa haluttaessa paljon tietoja kellotaulussaan.
Huawei Watch GT Runner tarjoaa haluttaessa paljon tietoja kellotaulussaan.

Huawei Watch GT Runner sisältää optisen kahdeksan sensorin Huawei TruSeen 5.0+ -sykemittauksen sekä Huawei TruSport -algoritmit, jotka Huawei on aiemmin kertonut kehitetyn Suomessa.

Erikoisuutena Huawei Watch GT Runnerissa on myös juoksukäyttöön suunniteltu kellotaulu, joka sisältää erinäisiä tietoja juoksusuorituksiin liittyen, kuten tiedon harjoituksen kuormittavuudesta, juoksun tehokkuudesta kertovan indeksin, palautumisajan, korkeuden ja sään.

Uusi juoksukyvyn mittaamiseen tarkoitettu järjestelmä, Running Ability Index (RAI), auttaa käyttäjää arvioimaan juoksukyvykkyyttä. Huawein mukaan sen juoksuindeksin laskemiseen käytetään muun muassa tietoa sykkeestä, juoksutahdista, matkasta ja juoksukertojen tiheydestä.

Harjoittelun intensiteettiä ja määrää valmiissa ohjelmissa säädetään älykkäästi, ja käyttäjä voi myös halutessaan mukauttaa juoksuohjelmaansa Huawei Health -sovelluksessa TruSport-järjestelmän analyysien, juoksuhistorian ja henkilökohtaisten tavoitteiden perusteella.

Huawei Watch GT Runnerin tarjoamia tietoja.
Huawei Watch GT Runnerin tarjoamia tietoja.

Huawei Watch GT Runner on varustettu 1,43 tuuman ja 466×466 pikselin AMOLED-näytöllä. Runko on vahvistettua polymeerikomposiittimateriaalia, kruunupainike on valmistettu titaanista ja näytön reunus on keraaminen. Rungon mitat ovat 46,4 x 46,4 x 11 millimetriä. Kestävyydeltään Huawei Watch GT Runner on 5ATM-luokiteltu. Runkovärivaihtoehtoja on kaksi erilaista, harmaa ja musta.

Huawei Watch GT Runner on varustettu Huawein HarmonyOS 2.1 -käyttöjärjestelmällä, joka takaa käyttöön monipuoliset toiminnot ja mahdollistaa myös valittujen kolmansien osapuolten lisäsovellusten asentamisen. Tallennusmuistia on 4 gigatavua. Kellossa on myös kaiutin ja mikrofoni, joten sillä voi puhua puheluja paritetun älypuhelimen kautta.

Akunkestoksi Huawei Watch GT Runnerille luvataan jopa 14 päivää tyypillisessä käytössä ja 8 päivää raskaassa käytössä. Kello tukee myös langatonta latausta.

Huawei Watch GT Runner.
Huawei Watch GT Runner.