Taittuvanäyttöinen Samsung Galaxy Z Flip4 -simpukkapuhelin julki - tärkeimpänä uudistuksena parempi akunkesto

Suosituin taittuvanäyttöinen älypuhelin sai seuraajan.

Samsung on julkistanut Galaxy Z Flip4:n jatkoksi taittuvanäyttöisten simpukkapuhelinten sarjaansa toisen uuden taittuvanäyttöisen älypuhelimen Galaxy Z Fold4:n rinnalla.

Samsungin Flipit ovat olleet toistaiseksi suosituimpia taittuvanäyttöisiä älypuhelimia, ja erityisesti viime vuoden Galaxy Z Flip3 yksinään on kasvattanut vahvasti taittuvanäyttöisten älypuhelinten kokonaissuosiota vastaten jopa yli puolta kaikkien taittuvanäyttöisten älypuhelinten myynnistä alkuvuoden 2022 aikana.

Galaxy Z Flip4 tulee saataville neljänä eri perusvärivaihtoehtona, jotka ovat harmaa Graphite, vaaleansininen Blue, pinkki kulta Pink Gold sekä violetti Bora Purple. Lisäksi saataville tulee kustomoitava Bespoke-versio, jossa voi personoida rungon ja erikseen kahden kannen lasipalan värit.

Galaxy Z Flip4:n ennakkomyynti alkaa heti julkistuksen jälkeen. Saataville Galaxy Z Flip4 tulee perjantaista 26. elokuuta alkaen.

Suositushinnat Suomessa ovat:

 • 128 Gt: 1 149 €
 • 256 Gt: 1 199 €
 • 512 Gt: 1 329 €
 • 128 Gt Enterprise Edition -yritysversio: 1 169 €

Ennakkotilaajille Samsung tarjoaa 150 euron lisähyvityksen vanhasta puhelimesta sen tavallisen vaihtoarvon lisäksi sekä noin 90 euron arvoisen Samsung Care+ -vakuutuksen vuodeksi. Vakuutus kattaa yhden puhelimelle sattuneen vahingon korjauksen omavastuun hinnalla.

Galaxy Z Flip4 eri väreissä.
Galaxy Z Flip4 eri väreissä.

Taittuvanäyttöisten simpukkapuhelinten uudessa mallissa Samsung on tehnyt kokonaisuutena varsin vähäisiä muutoksia viime vuoden suuremman uudistuksen jälkeen. Tekniikkaa on kuitenkin jälleen päivitetty, minkä lisäksi akussa on tapahtunut tärkeä parannus.

Ulkoisesti Galaxy Z Flip4 jatkaa pitkälti edeltäjiensä linjoilla, mutta sivut ovat nyt aiempaa tasaisemmat. Saranarakennetta on myös uudistettu. Sisäpuolelta auki taittuu yhä 6,7 tuuman Dynamic AMOLED 2X -näyttö 22:9-kuvasuhteella, 2640×1080 pikselin tarkkuudella ja joustavasti mukautuvalla 1-120 hertsin virkistystaajuudella. Kannen pienikokoisen Super AMOLED -näytön koko ja tarkkuus ovat säilyneet ennallaan 1,9 tuumassa ja 512×260 pikselissä.

Mitoiltaan Galaxy Z Flip4 on hieman pienempi kuin edeltäjänsä, ja reunukset sisänäytön ympärillä ovatkin aiempaa pienemmät.

Ulkolasipinnoissa Galaxy Z Flip4:ssä on käytössä Corningin Gorilla Glass Victus+, joka on vielä asteen kehittyneempää kuin perusversio. Muuten kestävyydeltään Galaxy Z Flip4 on yhä IPX8-luokitellusti vesitiivis kestäen upotuksen 1,5 metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi.

Galaxy Z Flip4 eri kuvakulmista.
Galaxy Z Flip4 eri kuvakulmista.

Pidempi akunkesto on Samsungin mukaan ollut Galaxy Z Flip3:n käyttäjien eniten toivoma parannus. Suurempi akku onkin yksi Galaxy Z Flip4:n tärkeimmistä uudistuksista: kapasiteetti on kasvanut 400 milliampeeritunnilla eli 12 prosentilla 3 700 milliampeerituntiin. Yhdessä Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiirin ja laitteisto- sekä ohjelmisto-optimointien kanssa Galaxy Z Fold4 tarjoaakin keskimäärin neljä tuntia enemmän käyttöaikaa kuin Galaxy Z Flip3.

Galaxy Z Flip4 tukee nyt myös 25 watin pikalatausta, kun Galaxy Z Flip3 rajoittui vielä 15 wattiin.  Pikalataus lataa akun 50 prosentin varaukseen 30 minuutissa. Lisäksi tuettuna on langaton lataus (Qi) sekä käänteinen langaton lataus, eli langaton virranjako muille laitteille.

Snapdragon 8+ Gen 1:n voimin Galaxy Z Flip4 tarjoaa Android-puhelinten kärkeä edustavan suorituskyvyn. Qualcommin mukaan Snapdragon 8+ Gen 1 on 10 prosenttia suorituskykyisempi, jopa yli 30 prosenttia energiatehokkaampi ja kuluttaa kokonaisuutena 15 prosenttia vähemmän virtaa kuin Snapdragon 8 Gen 1. Edeltävään Galaxy Z Flip3:een Snapdragon 888:lla verrattuna tarjolla on rutkasti lisää suorituskykyä. RAM-käyttömuistia Galaxy Z Flip4:ssä on 8 gigatavua, sisäistä tallennusmuistia puolestaan 128, 256 tai 512 gigatavua.

Myös Galaxy Z Flip4:n pääkamerassa on tapahtunut kehitystä. Pääkameran tarkkuus on yhä 12 megapikseliä, mutta pikselikoko on nyt 1,8 mikronia verrattuna 1,4 mikroniin vielä Galaxy Z Flip3:ssa parantaen kameran kykyä tallentaa valoa 65 prosentilla ja kohentaen näin kuvanlaatua erityisesti vähäisemmässä valossa kuvatessa. Optisesti vakautetun pääkameran aukon koko on f/1,8.

Kannesta löytyvä toinen kamera on ennallaan: 12 megapikselin 123 asteen ultralaajakulmakamera 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla. Myös sisäpuolelta, reiästä näytön yläreunan keskeltä, löytyvä kamera on säilynyt samanlaisena 10 megapikselin tarkkuudella, 1,22 mikronin pikselikoolla ja f/2,4-aukolla.

Galaxy Z Flip4:n rakenteen ansiosta puhelimen voi asettaa helposti kuvaamaan - kumpaan suuntaan tahansa.
Galaxy Z Flip4:n rakenteen ansiosta puhelimen voi asettaa helposti kuvaamaan – kumpaan suuntaan tahansa.

Rakenteensa ansiosta Galaxy Z Flip4 tarjoaa yhä tavanomaisista älypuhelimista poikkeavia kuvausmahdollisuuksia. Kansi osittain avattuna Galaxy Z Flip4:llä voi kuvata kädet vapaana kumpaan tahansa suuntaan. Tämä voi olla erityisen kätevää myös esimerkiksi videopuheluissa. Lisäksi kannen laadukkaampia kameroita on myös mahdollista yhä käyttää selfieihin yhdessä esikatselun näkyessä kansinäytöllä.

Samsungin mukaan päivitetyllä kansinäytön Quick Shot -toiminnolla voi aloittaa videotallennuksen ja  vaihtaa saumattomasti avattuun Flex-tilaan ja jatkaa tallentamista kädet vapaana -tilassa ilman, että videota tarvitsee pysäyttää. Quick Shot -tilaa käytettäessä selfieitä voi ottaa myös muotokuvatilassa ja nähdä esikatselun todellisessa kuvasuhteessa.

Kansinäyttöä voi nyt myös hyödyntää puhelujen soittamiseen sekä viesteihin vastaamiseen.

Muita ominaisuuksia Galaxy Z Flip4:ssä ovat jälleen stereokaiuttimet, Dolby Atmos -tilaäänituki sekä USB-C-liitäntä. Nano-SIM-korttipaikkoja on yksi, jonka lisäksi käytettävissä on eSIM.

Galaxy Z Flip4:n mitat suljettuna ovat 84,9 x 71,9 x 15,9-17,1 millimetriä ja avattuna 165,2 x 71,9 x 6,9 millimetriä. Paino on 187 grammaa. Sivuja kiertävä runko on yhä kestävintä Samsungin käyttämää Armor Aluminum -alumiinia.

Galaxy Z Flip4:ssä on markkinoille tullessaan Android 12 -käyttöjärjestelmäversio osana Samsungin tuttua One UI -ohjelmistoa. Samsung tarjoaa taittuvanäyttöiselle simpukkapuhelimelleenkin tutun markkinoiden johtavan päivityslupauksensa: neljä merkittävää Android-versiopäivitystä sekä viisi vuotta tietoturvapäivityksiä.

Samsung Galaxy Z Flip4:n tekniset tiedot

 • Alumiinirunko (Armor Aluminum) ja Corning Gorilla Glass Victus+ -lasipinta
 • Sisäpuolella 6,7 tuuman taittuva Dynamic AMOLED 2X -näyttö joustavasti mukautuvalla 1-120 hertsin virkistystaajuudella, 22:9-kuvasuhteella ja 2640×1080 pikselillä (425 PPI), Ultra Thin Glass -lasi
 • Kannessa 1,9 tuuman Super AMOLED -näyttö 512×260 pikselillä (303 PPI), Corning Gorilla Glass Victus+ -lasi
 • Stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki
 • Sormenjälkilukija virtapainikkeessa puhelimen oikealla sivulla
 • Kamerat ulkopuolella
  • 12 megapikselin pääkamera 83 asteen kuvakulmalla, automaattitarkennuksella (Dual Pixel AF) 1,8 mikronin pikselikoolla, f/1,8-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
  • 12 megapikselin ultralaajakulmakamera 123 asteen kuvakulmalla, kiinteällä tarkennuksella, 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
 • Kamera sisäpuolella: 10 megapikseliä 80 asteen kuvakulmalla, kiinteällä tarkennuksella, 1,22 mikronin pikselikoolla ja f/2,4-aukolla
 • Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri
 • 8 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR5) ja 128, 256 tai 512 gigatavua tallennusmuistia (UFS 3.1)
 • Yksi nano-SIM-korttipaikka ja eSIM
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
 • Wi-Fi 6 (2,4 + 5 GHz) / Bluetooth 5.2 / NFC -yhteydet
 • GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / barometri / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin / Hall-anturi
 • USB-C-liitäntä
 • 3 700 milliampeeritunnin akku 25 watin pikalatauksella ja langattomalla latauksella (Qi), langaton virranjako eli käänteinen langaton lataus
 • Mitat suljettuna 84,9 x 71,9 x 15,9-17,1 millimetriä ja avattuna 165,2 x 71,9 x 6,9 millimetriä
 • Paino 187 grammaa
 • IPX8-luokitellusti vesitiivis rakenne
 • Android 12 -käyttöjärjestelmäversio osana Samsung One UI -ohjelmistoa (päivityslupauksena neljä Android-versiopäivitystä ja viisi vuotta tietoturvapäivityksiä)