CES 2022: Samsung esitteli vuoden 2022 televisiomallejaan

Samsung julkaisi CES 2022 -tapahtuman yhteydessä muun muassa parannuksia televisiomalleihinsa sekä uuden projektorimallin.

Samsungin CES 2022 -tiedotetilaisuudessa, ja siihen liittyvissä lehdistötiedotteissa, esiteltiin paljon uudenlaisia innovaatiota, uusia tuotteita ja jännittäviä parannuksia Samsungin aiempiin tuotteisiin. Uusien televisiomallien lisäksi Samsungin tiedotustilaisuudessa nähtiin myös pelaamiseen sekä älykotiteknologiaan liittyviä tuotteita.

Televisioiden osa-alueella Samsung on kiinnittänyt erityistä huomiota MICRO LED- sekä Lifestyle TV -mallistoihinsa. Myös Neo QLED -malliston prosessoria on paranneltu, minkä ansiosta kyseisen mallisten televisioiden pitäisi tarjota parempaa kuvanlaatua, kuin viime vuoden malleissa nähtiin.

Lifestyle TV -mallistoon uusi tulokas sekä parannuksia tuttuihin malleihin

Samsungin suositun Lifestyle TV -mallisarjan osalta suurin julkistus oli uuden projektorimallin, The Freestylen, julkaisu. Kyseessä on suhteellisen pieni, mukana kuljetettava projektori, jonka avulla esimerkiksi elokuvahetket onnistuvat muuallakin, kuin kotona. The Freestylellä voidaan heijastaa 30-100-tuumainen kuva, jonka lähteenä voidaan käyttää esimerkiksi älypuhelinta. Itse kuva säätyy automaattisesti kuvan muodon sekä tarkkuuden suhteen, ja Samsung kertoo tämän onnistuvan missä tahansa kulmassa ja millä tahansa pinnalla.

Samsung The Freestyle

Projektorin lisäksi The Freestyle toimii myös älykaiuttimena sekä valaisimena, ja sen heijastamalla kuvaruudulla voidaan näyttää myös esimerkiksi valokuvia. Näin ollen sitä voidaan käyttää tunnelman luojana myös silloin, kun varsinaista videosisältöä ei The Freestylesta haluta katsella.

The Freestyle käyttää virtalähteenään ulkoisia akkuja, jotka tukevat USB-PD-tekniikkaa ja 50 W/20 V- tai sitä suurempaa lähtötehoa. Se tarjoaa myös samoja Smart TV -ominaisuuksia, kuin Samsungin älytelevisiotkin. The Freestylen kerrotaan saapuvan Pohjoismaiden markkinoille ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Samsung the Frame

Samsung ei uuden projektorimallinsa julkaisusta huolimatta jättänyt Lifestyle TV -malliston muita malleja huomiotta. Myös The Frame-, The Serif- sekä The Sero -mallit saavat nauttia parannuksista sekä uusista ominaisuuksista. Kaikille näille malleille yhteinen parannus on uusi, mattapintainen näyttö. Entuudestaan kiiltävän näytön vaihtaminen mattapintaiseen estää esimerkiksi heijasteiden sekä sormenjälkien aiheuttamia haittoja kuvanlaadussa, jonka ansiosta nämä televisiomallit suoriutuvat paremmin kuva- ja videosisällön näyttämisestä myös kirkkaammissa katseluympäristöissä. The Serif -mallin kohdalla tämä tarkoittaa myös yhtenäisyyttä sen mattapintaisen näytön ja niin ikään mattapintaisen viimeistelyn välillä. The Sero -mallin erikoisominaisuuksista uusimpana Samsung mainitsee myös pystysuoran Multi View -ominaisuuden.

The Frame-, The Serif- sekä The Sero -mallien kokovaihtoehdot pysyvät kutakuinkin samoina, kuin viime vuodenkin malleissa. The Serif on lisäksi vastikään tullut saataville myös 65-tuumaisena.

MICRO LED -mallistoon kuvanlaadullisia parannuksia ja pienempää kokoluokkaa

Samsungin MICRO LED -mallien massiiviset kokoluokat saavat toverikseen nyt myös pienemmän, 89-tuumaisen MICRO LED -television. Näin ollen kyseisiä televisioita on nyt kolmessa kokoluokassa: 110-, 101- sekä 89-tuumaisena. Suuresta koostaan huolimatta nämä televisiot eivät vie juurikaan ylimääräistä tilaa, sillä MICRO LED -televisioiden näyttö kattaa 99,99 prosenttia koko television etupuolen pinta-alasta. 

Samsung Micro Led

Kuvanlaadullisesti MICRO LED on myös hyvä vaihtoehto, sillä kyseiset mallit tukevat jopa 20-bittistä harmaasävysyvyyttä, ja ne pystyvät näyttämään 100 prosenttia sekä DCE- että Adobe RGB -värivalikoimista. Käytettävyytensä puolella MICRO LED -televisiot tukevat nyt myös The Frame -mallista tuttua Art Mode -tilaa sekä Multi View -toimintoa, ja niiden tarjoamaa äänimaailmaa tehostaa myös Dolby Atmos -tuki.

Uusi Neo Quantum -prosessori parantaa Neo QLED -televisioiden kuvanlaatua

Viime vuonna markkinoille tuotu Neo QLED -televisiomallisto paranee uuden prosessorin myötä. Uusi Neo Quantum -prosessori esittelee taustavaloyksikön, jossa on edistynyt kontrastikartoitus ja 14-bittinen gradiaatio, joiden myötä Neo QLED -televisioiden taustavalonhallinta paranee viime vuoden malleihin verrattuna. Tarkemmin sanottuna uusi taustavaloyksikkö voi ohjata valaistustaan jopa 16 384-portaisella asteikolla, mikä on jopa nelinkertainen määrä viime vuoden malleihin verrattuna. Tämän tuloksena vuoden 2022 Neo QLED -televisioiden pitäisi suoriutua paremmin sellaisen videokuvan toistamisesta, jossa nähdään kirkkaita yksityiskohtia synkällä taustalla.

Samsung Neo QLED 8K

Uusi prosessori erottelee Samsungin mukaan myös kuvassa näkyviä objekteja toisistaan entistä paremmin. Shape Adaptive Light -niminen tekniikka pitää huolen näytöllä näkyvien eri muotojen kirkkauden ja tarkkuuden parantamisesta analysoimalla kuvassa olevia viivoja, muotoja sekä pintoja, ja pyrkii niiden perusteella hallinnoimaan pienenpienten Quantum Mini LED -valojen kirkkautta. Real Depth Enhancer -kuvanlaatualgoritmilla Neo Quantum -prosessori puolestaan erottaa näytöllä näkyvät kohteet niiden taustasta, ja pyrkii täten luomaan realistisemman ja luonnonmukaisemman kuvan.

Neo Quantum -prosessori kiinnittää kuitenkin huomionsa kuvanlaadun lisäksi myös televisioiden ääniominaisuuksiin. Viime vuoden malleissa nähty OTS (Object Tracking Sound) päivittyy nyt OTS Pro -versioon. Yhdessä Dolby Atmos -tuen sekä Neo QLED:n ylöspäin suunnattujen kaiuttimien kanssa OTS Pro luo dynaamisen äänikokemuksen, joka parantaa ääniobjektien selkeyttä katseluympäristössä.

Samsung Neo QLED bezel

Päivityksiä myös televisioiden ohjelmistoon ja sovelluksiin

Vuoden 2022 Samsungin älytelevisioihin saadaan mukaan myös uusi Smart Hub. Tämä kielii jo pitkään käytössä olleen Tizen-käyttöjärjestelmän väistymistä uudenlaisen käyttöjärjestelmän tieltä. Samsung sanoo uuden Smart Hubin olevan helppokäyttöinen sisällön löytämisen suhteen, ja lupaa helpon siirtymisen eri kategorioiden, kuten Media, Gaming Hub ja Ambient, välillä.

Gaming Hub on myös niin ikään uusi ominaisuus Samsungin älytelevisioissa. Sen avulla pelaajat voivat löytää ja liittyä peleihin nopeammin pelien suoratoistopalveluiden kautta, ja se tarjoaakin näille palveluille laajan kattauksen eri pelejä, kiitos NVIDIA GeForce Now-, Stadia- sekä Utomik-palveluiden. Valitettavasti Gaming Hub ei ole saatavilla Pohjoismaiden markkinoilla ainakaan tällä hetkellä.

Uuden Smart Hubin mukana tulee myös muita sovelluksia, kuten esimerkiksi Watch together -sovellus. Sen avulla käyttäjät voivat keskustella esimerkiksi ystävien tai perheenjäsenten kanssa samalla, kun katsovat videosisältöä televisiosta. Art Mode -tilaa tukevien televisioiden käyttäjät voivat puolestaan selailla ja ostaa digitaalisia taideteoksia uuden NFT Platform -sovelluksen kautta.

Samsung Micro Led 2

Samsung kertoo myös tiettyjen 2022-televisiomallien tukevan The Sero -mallista tuttua pystysuuntaista käyttöliittymää. Ne tukevat myös The Sero -malliin tulevaa pystysuoraa Multi View -ominaisuutta. Tähän liittyen Samsung kertoi tuovansa markkinoille myös automaattisesti pyörivän seinäkiinnikkeen sekä jalustan, jotka mahdollistavat televisioiden kääntämistä pystyasentoon The Sero -mallin tavoin. Lisäksi huippusuosittu The Frame saa lisää vaihtoehtoja kehysvalikoimaansa, jolloin kyseisen mallin omistajat voivat räätälöidä televisionsa ulkonäköä entistä tarkemmin omiin mieltymyksiinsä sopivaksi.

Kuvat: Samsung

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Lue myös:
CES 2022: LG julkaisi tietoja vuoden 2022 TV-malleistaan
Samsungin The Freestyle -projektori on tehty kevyeen viihdekäyttöön – kulkee tarvittaessa helposti mukana
Testissä LG:n G1 OLED -televisio – Kuin OLED, mutta parempi
Testissä Sony XR-55A80J – Loistava kuva tietyillä ehdoilla
Testi: Samsung QN95A Neo QLED – kehitystä oikeaan suuntaan
Samsung Lifestyle TV – uutta näkökantaa televisioihin