Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungin The Freestyle -projektori on tehty kevyeen viihdekäyttöön - kulkee tarvittaessa helposti mukana

Las Vegasissa tällä viikolla järjestettävien CES-messujen yhteydessä on jälleen esitelty mitä moninaisempia tuoteuutuuksia.

Yksi mielenkiintoisista julkistuksista on Samsungin The Freestyle -projektori.

The Freestyle on melko pienikokoinen ja painaa 830 grammaa, mikä tarkoittaa sen kulkevan verrattain helposti myös mukana. Näin The Freestylella voi heijastaa Samsungin mukaan näytön mihin tahansa, missä ja milloin vain.

Toisin kuin perinteisissä projektoreissa, The Freestylen teline mahdollistaa jopa 180 asteen kierron, mikä myös mahdollistaa heijastamisen niin pöytään, lattiaan, seinään tai esimerkiksi kattoon.

“The Freestyle on monipuolinen ja joustava tuote, joka sopii hyvin pohjoismaiseen aktiiviseen elämäntapaamme. Se kulkee helposti mukana ja se sopii kaikenikäisille ja kaikkiin tarpeisiin tarjoten uuden tavan nauttia tv-viihteestä”, sanoo Samsung Suomen TV- ja audiotuotteiden koulutusvastaava Niilo Kokko.

The Freestyle edestä ja takaa.
The Freestyle edestä ja takaa.

The Freestyle tarjoaa 1080p-tarkkuudella 30-100 tuuman kokoisen heijastetun kuvan automaattisella tarkennuksella, kuvan suoristuksella ja keystone-korjauksella. Valoarvo on 550 lumenia, mikä riittää hämärissä tiloissa. The Freestylessa on myös integroitu 360 asteen 5 watin kaiutin sekä äänenstoiston kanssa synkronoituvat tehosteet. Liitäntöinä on HDMI ja USB-C.

Freestyle on yhteensopiva myös ulkoisten akkujen kanssa, jotka tukevat USB-PD-tekniikkaa ja 50W/20V tai sitä suurempaa lähtötehoa.

The Freestylea ei ole tarkoitettu niinkään elokuvien katseluun, vaan ennemminkin vaikkapa sosiaalisten median sisältöjen katseluun tai muuhun kevyempään viihteeseen. Se voi olla esimerkiksi hauska osa illanviettoa kaveriporukan kanssa. Kun The Freestylea ei käytetä projektorina sisällön suoratoistoon, se tarjoaa myös tunnelmavalaistusefektin Ambient-tilan ja läpikuultavan linssisuojuksen ansiosta.

The Freestylessa on Tizen-käyttöjärjestelmä ja ohjelmistoltaan se vastaakin Samsungin älytelevisioita. Näihin kuuluvat sisäänrakennetut suoratoistopalvelut sekä näytönpeilaus- ja casting-ominaisuudet, jotka ovat yhteensopivia sekä Android- että iOS-mobiililaitteiden kanssa.

Samsung ei ole vielä kertonut The Freestylen yksityiskohtaisesta saatavuudesta tai hinnasta Suomessa. Samsungin mukaan Pohjoismaiden markkinoille The Freestyle on tulossa vuoden 2022 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Yhdysvalloissa se on jo ennakkotilattavissa 899 dollarin hinnalla.