Odotetun Nokia 9 -huippupuhelimen väitetty design vuoti kuvissa ja videolla

HMD Globalilta odotettavan Nokia 9 -huippupuhelimen väitetty design on paljastunut nyt tutun vuotajan OnLeaksin yhdessä CompareRaja-sivuston kanssa julkaisemissa kuvissa ja videolla.

Nähdyt materiaalit perustuvat tuttuun OnLeaks-tapaan vuotaneisiin mallisuunnittelutiedostoihin. Useimmiten OnLeaksin paljastukset ovat osuneet oikeaan, mutta hutejakin on matkan varrella nähty.

Kuva- ja videomateriaalin perusteella Nokia 9 sisältäisi 1,4 millimetriä muusta puhelimen takapinnasta nousevan kaksoiskameran kohouman. Puhelimen mitoiksi kerrotaan 140,9 x 72,9 x 7,5 millimetriä, mutta kameran kohdalla paksuus olisi 8,9 millimetriä. Takana kameran alapuolella on myös sormenjälkilukija. Puhelimen pinnat ovat reunoiltaan pyöristetyt niin edessä kuin takana. Takapinnankin pitäisi olla lasia, ja Nokia 9:stä saattaa näin olla tulossa ensimmäinen langatonta latausta tukeva uutuus-Nokia. Perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä näyttäisi puuttuvan.

Lisäksi aiemmissa huhuissa esillä on ollut myös pölyn- ja vedenkestävyys, mutta ainoallekaan tiedolle Nokia 9:stä ei ole vielä minkäänlaista vahvistusta.Nokia 9:ään odotetaan aiempia uusia Nokia-älypuhelimia selvästi pienempiä näytönreunuksia. Tarkkoja uusia tietoja näytön koosta ei nyt saatu, vain viittaus 5,5 tuuman kokoiseen AMOLED-näyttöpaneeliin. Aiemmin on puheissa esiintynyt kokona kuitenkin myös 5,7 tuumaa.

Sisuksista Nokia 9:stä odotetaan löytyvän jo myynnissä olevan Nokia 8:n tavoin Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri.

Aiemmin Nokia 9:stä kiinalaislähteistä nähdyt piirroskuvat vastaavat suunnilleen nyt nähtyä.

HMD:ltä odotetaan myös uutta edullista Nokia 2 sekä keskihintaista Nokia 7 -älypuhelinta. Lisääntyvät huhut ja paljastukset kielivät mahdollisesta julkistuksesta vielä ainakin loppuvuoden aikana.

Nokibarin näkemys tulossa olevasta Nokia 9:stä.
Nokibarin näkemys tulossa olevasta Nokia 9:stä.