Pääsiäisen menoliikenne alkaa – perinteinen Operaatio Pajunkissa on tienkäyttäjän turvana

Autoliiton tiepalvelu Operaatio Pajunkissa on jälleen autoilijoiden turvana pääsiäisliikenteessä. Päivystys on tehostettu vapaaehtoisten tiepalvelumiesten voimin.

Valitse kaikki tarvitsemasi autoilun palvelut edulliseen kuukausihintaan.

Klikkaa All In One >>>

Jo perinteeksi muodostunut operaatio aloitetaan kiirastorstaina 29.3. pääsiäisen menoliikenteen alkaessa. Tehostettu tiepalvelu jatkuu pääsiäismaanantaihin 2.4. saakka. Apua voi hälyttää paikalle Autoliiton yleisen tiepalvelun numerosta 0200 8080 (1,95 €/min + pvm tai mpm, jonotus on maksuton). Autoliiton jäsenille ja Plus-jäsenille ovat omat lisämaksuttomat palvelunumeronsa, jotka löytyvät jäsenkortista.

Autoliitto muistuttaa pääsiäisautoilijoita varautumaan talviseen keliin talvirenkailla. Kesärenkaita ei kannata vielä vaihtaa, koska tienpinnat ovat yleisesti liukkaita varsinkin aamuisin. Myös päivisin liukkaita kohtia voi olla esimerkiksi varjokohdissa ja illalla sulamisvedet voivat aiheuttaa jäisiä yllätyksiä.

Asianmukaisten renkaiden lisäksi kuljettajilta edellytetään lisäksi varovaisuutta ja malttia. Pääsiäisliikenteessä on hyvä asennoitua kärsivällisesti jonottamiseen. Ohittelulla voitettu aika on usein merkityksetön ja se saattaa pahentaa ruuhkaa entisestään. Tasainen, sujuva eteneminen riittävine turvaväleineen toimii kokonaisuutena paremmin myös turvallisuuden ja mukavuuden kannalta.

Nykyaikaiset navigaattorit näyttävät liikenteen mahdolliset häiriöt kuten tietyöt, onnettomuudet ja ruuhkat.

Myös nykyteknologiaa kannattaa hyödyntää pidemmillä matkoilla. Vaikka reitti olisi tuttu, kannattaa hyödyntää modernien navigaattoreiden aktiivisia ominaisuuksia TMC-ominaisuuksia, joiden avulla on mahdollista välttää reitille sattuvat häiriötilanteet.

Lähde: Autoliitto ja Liikenneturva
Kuvat: Mikko Autio

Muista myös auton siisteys ja turvallinen lastaaminen:
Viisi vinkkiä: Näin laitat auton kevätkuntoon
Kuormaa autosi oikein
Pienennä kolarin riskiä – hirvivaroitus suoraan autoon​​​​​​​

Teknavin uudet 15. tuotantokauden jaksot esitetään maanantaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.