DS7 Crossback on saanut vaikutteensa ranskalaisesta huippumuodista

Citroënin alta omaksi brändikseen eriytetty DS debytoi uutuusmallinsa DS 7 Crossbackin Geneven autonäyttelyssä. Uutuusmalli haastaa muut premium-merkit eleganteilla muodoillaan ja kimalluksellaan.

DS7 Crossback on uudenlainen ranskalainen premiumluokan SUV. Kyseessä on tuotantoauto ja suunnannäyttäjä DS:n tulevalle suunnittelulle. DS:n taiteellisen johtajan, Thierry Metrozin mukaan DS 7 Crossback on syntynyt ranskalaisen huippumuodin innoituksesta, joka näkyy muun muassa auton aistillisuutena ja pienissä, tarkoissa yksityiskohdissa.

Toiminnallisuuden osalta auto tarjoaa järkisyitä: siinä on lähestulkoon saman verran tilaa kuin Audi Q5:ssa, mutta se kilpailee Q3:n hintaluokassa. Se on saatavilla vain viisipaikkaisena ja lisäksi tavaroille tilaa löytyy 550 litraa ja takapenkit taitettuina 1750 litraa.

DS7 Crossback tulee saataville myös ladattavana bensiinihybridinä, joka tulee olemaan PSA Groupin ensimmäinen versio kyseisestä voimalinjasta. Hybridiversio tulee olamaan nelivetoinen ja se on yhdistetty kahdeksanvaihteiseen automaattiin. Moottorivalikoimaan kuuluvat myös kolme bensiinikonetta ja kaksi dieseliä.

Ranskalaisyhtiö ilmoittaa uuden DS7 Crossbackin tärkeimmiksi kilpailijoiksi Audi Q3:n, BMW X1:n Lexus NX:n ja Range Rover Evoquen. Mallin tuotannon on suunniteltu alkavan myöhemmin tänä vuonna.

Kuvat: Mikko Autio