Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vastustus Facebookin Messengeriä kohtaan kasvaa

Facebook on viime päivinä pakottanut käyttäjiään Messenger-sovelluksen pariin. Tämä on herättänyt runsaasti vastalauseita. Suomessa monet Facebook-käyttäjät ovat ilmaisseet suorasanaisesti mielipiteensä viestipalvelun toimivuudesta. Osa on jopa kertonut siirtyvänsä takaisin tavallisiin tekstiviesteihin.

Facebookin Messenger on on ollut ladattavissa erillisenä sovelluksena jo pitkään, mutta nyt käyttäjät on pakotettu vaihtamaan siihen. Monet käyttäjistä olisivat halunneet pitäytyä emo-Facebookin viestipalvelussa. Messenger korvaa jatkossa Facebookin tähänastisen viestijärjestelmän. Jos käyttäjä ei suostu lataamaan Messenger-sovellusta, viestittely Facebookissa loppuu.

Vihaa on herättänyt julki tullut tieto siitä, että Messenger keräisi aikaisempaa enemmän tietoja käyttäjistä. Facebook on vastineessaan pitänyt Wall Street Journalin esittämiä tietoja liioiteltuina.

Facebookin mukaan sen tavoitteena on tehdä Messengeristä paras mobiiliviestittelyn sovellus. Tähän asti Messengeriä käyttäneet ovat joutuneet vaihtamaan lennosta kahden sovelluksen välillä, mistä Facebook haluaa luopua.

Facebookin tietojen mukaan Messenger-sovellusta käyttää yli 200 miljoonaa ihmistä kuukaudessa. Pakollisen muutoksen tultua julki, Messenger on noussut App Storen ilmaisohjelmien ladatuimmaksi. Käyttäjät ovat rankanneet sovelluksen vain yhden tähden arvoiseksi.