Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huaweilta päivitetty Watch GT 2e -älykello uusissa väreissä

Huawei on vastikään esitellyt uuden älykellonsa, Watch GT 2e:n, julkistustilaisuudessaan. Kello saapuu Suomessa myyntiin jo pian 179 euron suositushintaan.

Huawei Watch GT 2e on teknisesti hyvin samankaltainen kuin aiempi Huawei Watch GT 2. Kellosta julkaistaan kaksi kokovaihtoehtoa joko 46 tai 42 millimetrin kellotaululla. Kookkaammassa 46 millimetrin mallissa on 1,39 tuuman AMOLED HD -kosketusnäyttö 454×454 pikselin tarkkuudella, kun taas 42 millimetrin mallissa näytön koko on 1,2 tuumaa ja tarkkuus 390×390 pikseliä.

Akunkesto on jälleen kohokohta, sillä myös Huawei Watch GT 2e:n luvataan yltävän käyttöavasta riippuen jopa 14 vuorokauden käyttöaikaan (46mm). Pienempi 42 millimetrin versio tarjoaa 7 vuorokauden käyttöajan.

Huawei Watch GT 2e poikkeaa tyyliltään edeltäjämallista.
Huawei Watch GT 2e poikkeaa tyyliltään edeltäjämallista.

Huawei Watch GT 2e -kellot on varustettu Huawein itse kehittämällä uudella Kirin A1 -piirillä. Siinä yhdistyvät edistyksellinen Bluetooth-prosessointiyksikkö, tehokas ääniprosessori ja erillinen virrankulutusta säätelevä prosessori, joka käyttää ARM Cortex-M7 -piiriä saavuttaakseen äärimmäisen matalan 10 mikroampeerin megahertsikohtaisen virrankulutuksen. Tämä on Huawein mukaan merkittävästi toimialan keskiarvoa 30 mikroampeeria alempi.

Mukana on monipuolisesti urheilutoimintoja, ja Watch GT 2e osaa seurata 15 eri urheilulajia. Kelloissa on sykemittari, ja tarvittaessa se osaa ilmoittaa käyttäjälleen sykkeen äkillisistä muutoksista tai muista epäsäännöllisyyksistä. Kelloissa on myös SpO2-mittaus, joka tarkkailee veren happipitoisuuksia. sisäänrakennetun GPS:n ansiosta älypuhelinta ei tarvitse ottaa mukaan lenkille.

Erilaisia kellotauluja on käytettävissä kymmenittäin.
Erilaisia kellotauluja on käytettävissä kymmenittäin.

Suurempi 46 millimetrin kello sisältää myös kaiuttimen, mikä mahdollistaa musiikkitoiston tai puhelut. Sirommassa 42 millimetrin versiossa kaiutinta ei ole, mutta myös sillä voi toistaa musiikkia ilman älypuhelinta Bluetooth-kuulokkeiden avulla. Uutuutena sirompi 42 millimetrin versio sisältää myös kuukautisseurannan.

Huawei Watch GT 2e julkaistaan Suomessa lähitulevaisuudessa, mutta tarkka ajankohta kerrotaan myöhemmin. Kellon suositushinta on 179 euroa (46 mm) ja värivaihtoehtoina musta, mintunvihreä ja punainen. Watch GT 2e:n 42 millimetrin version saatavuus- ja hintatiedot tarkentuvat myöhemmin.