Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Facebook julkaisi uuden Messenger Rooms -palvelun – videotapaamiset jopa 50 osallistujalle

Facebookin Messenger Rooms -videokeskustelupalvelu on nyt julkaistu kaikille käyttäjille. Palvelu tukee jopa 50 hengen videotapaamisia.

Facebook kertoo blogissaan tuoneensa aiemmin koekäytössä olleen Messenger Rooms -videotapaamispalvelun saataville maailmanlaajuisesti. Palvelu mahdollistaa enimmillään 50 hengen videohengailut ja toimii koronapandemian aikana suursuosioon nousseen Zoom-alustan tavoin sekä tietokoneilla että älypuhelimilla ilman erillisiä latauksia.

Kuka hyvänsä voi avata Messenger Room -huoneen Facebookiin, jolloin se ilmestyy kaikkien kaverilistalla olevien uutissyötteen kärkeen. Kaverit saavat huoneesta myös Facebook-ilmoituksen. Vaihtoehtoisesti huoneen voi avata salatusti, jolloin osallistuminen onnistuu vain yksityisesti jaettavan linkin avulla.

Huoneen luoja voi myös lukita pääsyn milloin tahansa tai poistaa keskustelijoita niin halutessaan.

Messenger Rooms toimii nimensä mukaisesti Facebook Messenger -älypuhelinsovelluksen kautta tai vaihtoehtoisesti tietokoneselaimella. Rooms-keskustelut aloitetaan Messengerillä, ja kaikilla osallistujilla on oltava Facebook-tili. Muita vaatimuksia ei ole, ja palvelun käyttö on ilmaista.

Facebook painottaa, ettei keskusteluja seurata tai nauhoiteta milloinkaan. Yhtiön mukaan Messenger Roomsin käyttö on täysin turvallista ja viestiliikenne salattua.

Facebookin Messenger Rooms on nyt saatavilla maailmanlaajuisesti. Koronakevään aikana monet yhtiöt ovat lisänneet panostustaan videokeskustelupalveluihin, ja myös Facebook on hiljattain muun muassa korottanut WhatsApp-videopuhelujen osallistujamäärää, parantanut Facebook Live -lähetyksiä ja paljon muuta.