Huawei julkisti ”uuden” P30 Pro -älypuhelimen: kaksi uutta väriä ja pian Android 10 ja EMUI 10 -päivityksellä

Huawei on julkistanut IFA-messuilla Berliinissä "uuden P30 Pron", kuten Huawei itse puhelinta nyt markkinoi. Käytännössä keväällä julkistettu P30 Pro -huippupuhelin saa kaksi uutta värivaihtoehtoa sekä päivittyy pian Android 10 -käyttöjärjestelmäversiolla osana Huawein EMUI 10 -ohjelmistoa.

"Huawei P30 -sarja on pysynyt kuluttajien suosikkina viimeisen kuuden kuukauden ajan ja myynti on ylittänyt 16,5 miljoonaa kappaletta. Tämä luku on 53 prosenttia korkeampi kuin P20-sarjalla. Uusi P30 Pro tarjoaa uuden valokuvauskokemuksen käyttäjälle ja luo innostavamman kuluttajakokemuksen miellyttävällä uudella väriteemalla ja kaksoistekstuuridesignilla", kommentoi Huawein kuluttajaliiketoiminnan johtaja Richard Yu.

Huawein toimintaan vaikuttaa Yhdysvaltojen kieltolistan aiheuttamat rajoituksen, joiden takia Mate 30 -sarjan 19. syyskuuta julkistettavien uusien huippupuhelinten myyntiintulo voi viivästyä. Uudistamalla jo markkinoilla olevaa P30 Prota uusilla väreillä ja uudella ohjelmistolla Huawein voi nähdä pyrkivän näin vauhdittamaan jo markkinoilla olevan mallin myyntiä.

P30 Pron uudet värit vaalea purppura Misty Lavender ja sinertävä Mystic Blue ovat mielenkiintoisella tavalla kaksisävyisiä: yläosa takapinnasta on uusissakin vaihtoehdoissa kiiltäväpintainen mutta alaosa on viimeistelty enemmän mattapintaiseksi. Tämä voi vähentää sormenjälkien näkymistä pinnassa, minkä lisäksi mattapinta voi tarjota myös paremman otteen.

Huawei P30 Pron uudet värivaihtoehdot Misty Lavender ja Mystic Blue.
Huawei P30 Pron uudet värivaihtoehdot Misty Lavender ja Mystic Blue.

Euroopassa uudet värit ovat tulossa saataville 20. syyskuuta alkaen. Tarkasta saatavuudesta Suomessa ei ole vielä tietoa.

Alun perin P30 Pron ja sen sisarmalli P30:n värivaihtoehdot Suomessa ovat olleet musta, vaaleansininen-violetti kristalliväri sekä vihreä-sininen revontuliväri. Kesällä valikoimaan tuli lisäksi punainen auringonnousuväri.

Teknisesti P30 Pro säilyy täysin samanlaisena uusissakin väreissä. Lasi-alumiinirakenteinen Huawei P30 Pro sisältää 6,47 tuuman AMOLED-näytön, näytönalaisen sormenjälkilukijan, neljä takakameraa jopa 40 megapikselin tarkkuudella sekä optisella 5x-periskooppizoomilla sekä Kirin 980 -järjestelmäpiirin. Akun kapasiteetti on 4 200 milliampeerituntia ja se tukee 40 watin pikalatausta ja 15 watin langatonta latausta.

Android 10 ja EMUI 10 -ohjelmiston beetatestivaihe P30 Prolle alkaa syyskuun aikana. Muuta tarkempaa päivää päivityksen julkaisusta Huawei ei vielä kertonut.

Android 10 ja EMUI 10 -päivityksen yhteydessä Huawei parantaa edelleen erityisesti kamerastaan kehutun P30 Pron kuvausominaisuuksia. Uusi Super Night Selfie -toiminto parantaa hämärässä valaistuksessa otettavia selfie-kuvia kirkkaammiksi ja kauniimmiksi ja tuo paremmin esiin yksityiskohdat tummilla alueilla. Lisäksi Huawei kertoo parantaneensa edelleen myös muotokuvatilan toimintaa.

Galleriaan Huawei tuo uuden ominaisuuden, joka luo vlogimaisia videoita gallerian sisältämistä kuvista ja videoista.

EMUI 10:n Huawei julkisti jo aiemmin elokuussa. Se tarjoaa parannetun järjestelmän laajuisen tumman tilan, joka tarjoaa rajapinnat myös sovelluskehittäjille, sekä muita muutoksia, kuten paremman eri laitteiden yhteistoiminnan.

Käyttöliittymässä nähdään myös uudistetut kuvakkeet ja animaatiot, minkä lisäksi aina päällä -näyttötilan vaihtoehdot laajenevat. Älypuhelimen näytön voi jatkossa jakaa tietokoneen ruudulle mahdollistaen esimerkiksi viesteihin vastaamisen puhelimen kautta tietokoneen näppäimistöllä sekä helpon tiedostojen siirron. Lisäksi autokäyttöön Huawei esittelee Android Autoa ja Applen CarPlayta vastaavan HiCar-näkymän.

EMUI 10 tuo jälleen myös suorituskykyparannuksia monilla eri osa-alueilla.