Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Joko tämä on koko kansan sähköauto? Volkswagenin uutuus lähtee alle 40 000 eurolla

Sähköautojen tarjonta kasvaa tasaista vauhtia ja Volkswagenin kauan odotettu uutuus on saapumassa Suomeen vielä tänä kesänä. Kyseessä on luonnollisesti ID.3.

Volkswagen on monien muiden autonvalmistajien tavoin laajentamassa sähköautojen tarjontaa lähivuosina kiihtyvään tahtiin. Ensimmäiset kuvat uuden sukupolven sähköauto ID.3:sta nähtiin jo yli vuosi sitten ja auto esiteltiin syyskuussa 2019. Tämän jälkeen kaikki ei ole mennyt Wolfsburgissa aivan suunnitelmien mukaan ja ID.3:n markkinoille tuloa on saatu odottaa suunniteltua pidempään. Auto oli jo viime syksynä varattavissa, mutta vasta nyt maahantuoja on julkaissut ensimmäisten versioiden hinnat.

Uutuuden lanseeraus tapahtuu ID.3 1ST -mallilla, joka on aina varustettu nettokapasiteetiltaan 58 kWh:n akustolla. Tehoa sähkömoottori tuottaa 150 kW (204 hv) ja vääntöä on tarjolla 310 Nm. Auto kiihtyy satasen nopeuteen 7,3 sekunnissa ja huippunopeudeksi kirjataan 160 km/h. WLTP-syklin mukaiseksi energiankulutukseksi ilmoitetaan 15,5 kWh/100 km ja toimintamatkaksi yhdellä latauksella 420 kilometriä. ID.3 tukee CCS-standardin mukaista pikalatausta 100 kW tehoon saakka, ja parhaimmillaan noin puolen tunnin latauksella saavutetaan 290 kilometrin toimintamatka. Auton oman AC-laturin teho on 7,2 kW.

Myös maahantuoja on uutuudesta innoissaan ja vertaa sitä merkin aiempiin menestysmalleihin: ”Laajamittaisempi täyssähköautojen tarjonta alkaa uudella Volkswagen ID.3 1ST -mallilla ja tuomme Suomen markkinoille uusia täyssähköautomalleja joka vuosi tästä eteenpäin. Volkswagen ID.3:n lanseeraus tapahtuu koronaviruspandemian aiheuttamassa vaikeassa markkinatilanteessa mutta olen varma, että se tulee jatkamaan Kuplan ja Golfin viitoittamaa tietä uutena kansanautona”, kertoo Suomen Volkswagenista vastaava johtaja Mikko Mykrä.

ID.3 1ST -mallien hinnat alkavat 39 985 eurosta. Perustaso pitää sisällään muun muassa energiatehokkaasta lämmityksestä huolehtivan lämpöpumpun, aktiivisen vakionopeudensäätimen, digitaalisen mittariston, multimediajärjestelmän navigoinnilla ja 10-tuumaisella kosketusnäytöllä, kaista-avustimen, automaatti-ilmastoinnin, pysäköintutkat eteen ja taakse ja 18-tuumaiset kevytmetallivanteet.

1ST Plus -mallin hinnat alkavat 45 588 eurosta ja se tuo mukanaan matriisivalot, sisätilojen tunnelmavalaistuksen, avaimettoman lukituksen, sähköisesti koria vasten kääntyvät peilit, tummennetut takalasit ja 19-tuumaiset vanteet.

Korkein varustelu kulkee nimellä 1ST Max ja sen hinnat alkavat 49 991 eurosta. Tähän versioon sisältyy edeltävien varustelujen lisäksi sähkösäätöiset istuimet, sähköisesti säädettävä ristiseläntuki hierontatoiminnolla, panoraamakatto, metalliväri, laajempi ajoavustinpaketti, kuolleenkulmanvaroitin, matkapuhelimen langaton lataus ja 20-tuumaiset vanteet.

Nämä hinnat eivät sisällä valtion myöntämää 2 000 euron hankintatukea. Kaikkien mallien vakivarustukseen kuuluvat myös suko-pistokkeeseen soveltuva matkalatauslaite ja julkisiin latauspisteisiin sopiva Mode 3 -kaapeli. Volkswagen tarjoaa myös kaikille ID.3 ST -asiakkaille valmistajan oman We Charge -latauspalvelun ilmaiseksi käyttöön aina 2 000 kWh energiamäärään ja 600 euron summaan saakka. Latauspalvelun piiriin kuuluvat ainakin Ionity-latausasemat ja K Latauksen pisteet. We Charge -palvelun tarjousjakson jälkeistä hinnoittelua ei ole vielä kerrottu.

Alkuvaiheessa kaikilla viime syksynä varauksen tehneillä on tällä hetkellä noin kuukauden ajan etuosto-oikeus 1ST-malleihin. Mikäli ennakkovaraajat jättävät käyttämättä etunsa vapautuvat heille korvamerkityt autot muiden saataville. Loppuvuoden aikana ID.3:n mallisto täydentyy pienemmällä 45 kWh ja suuremmalla 77 kWh akkukoolla. Näiden WLTP-syklin mukaiset toimintamatkat ovat 330 ja 550 kilometriä.

Ensimmäsiä ID.3 1ST -malleja odotetaan saapuvaksi Suomeen elo-syyskuussa.

Kuvat: Volkswagen

Lue lisää ID.3:sta:
ID.3 on uuden sukupolven sähköauto – mukana myös merkin uusi logo

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.