Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Fiat istuttaa turbokoneen Mazdalta lainattuun koriin

Italiaiset autonvalmistajat ovat painiskelleet viime aikoina ongelmien parissa kannattavuutensa kanssa. Nykyisellään Fiat Chrysler Automobiles -konserniin kuuluvat Alfa ja Fiat ovat kuitenkin viimein tuomassa uusia malleja Euroopan markkinoille. Alfa on esitellyt juuri kansainväliseltä lehdistöltä kiitosta saaneen Giulian. Fiat puolestaan on tuonut muun muassa Turkissa markkinoille uuden Tipon, joka on rantautumassa myös Suomeen. Imagoa nostatetaan nyt Fiatin osalta uudella 124 Spiderilla.

Kyseessä on legendaarisen Mazda MX-5 mallin kanssa alustansa jakava kaksipaikkainen avoauto. Mittasuhteet ovat luonnollisesti samantyyliset, mutta Fiat on tuonut ulkonäköön aavistuksen massiivisuutta.

Myös tekniikan osalta merkit erottuvat toisistaan. Mazdan vapaasti hengittävien moottoreiden sijasta Fiat on istuttanut takavetoisen pikkusportin keulalle 1,4-litraisen turbomoottorin. Se tarjoaa kuljettajalle 140 hevosvoimaa ja kevyelle autolla vahvan 240 newtonmetrin väännön. Lisäksi myöhemmin tarjolle on huhujen mukaan tulossa tehokkaampi Abarth-merkkiä kantava versio.

Fiat tulee alkuun tarjolle kahdella varustetasolla. 124 Spider Pop pitää sisällään tärkeimmät perusvarusteet kuten, ilmastoinnin, vakionopeuden säätimen, radion sekä avaimettoman käynnistyksen. Lusso-varusteversio kustantaa noin 4 000 euroa, ja se tuo mukanaan muun muassa isommat vanteet, nahkaverhoillut istuimet, aktiiviset led-ajovalot sekä automaatti-ilmastoinnin.

Perusversion hinnat alkavat 34 994 eurosta ja ensimmäiset autot saadaan Suomeen loppukesästä.