Genevessä nähtiin ensimmäinen Polestarin oma auto – tehohybridi tulossa myös Suomeen

Autoalaa seuranneille Polestar on tuttu nimi Volvon yhteydestä. Geneven autonäyttelyssä nähtiin merkin ensimmäinen oma auto.

Lähinnä Volvon virityspajana sekä kilpatallina tunnetuksi tullut Polestar esitteli Genevessä ensimmäisen oman autonsa. Kyseessä on loogisesti Volvon pohjalevyyn perustuva kokonaisuus, mutta kori on Polestarin omaa käsialaa. Nimellä Polestar 1 kulkeva tuote on käytännössä 90-sarjalaisten coupé-versio.

Polestar on tunnettu niin sanotusti Volvon hovivirittäjänä, joten suorituskykyä kohtaan on tietyt odotukset. Nämä lunastaakseen hybridivoimalinjasta on puristettu varsin kiitettävän lukemat. Keulalta löytyy Volvoista tuttu 2,0-litrainen turbolla ja mekaanisella ahtimella piristetty bensiinimoottori, jonka tukena taka-akselilta löytyy kaksi sähkömoottoria. Yhteistehoa auto tarjoaa 600 hevosvoimaa ja vääntöä 1 000 newtonmetriä. Akkujen kapasiteetti on 34 kWh:a, ja näiden turvin pelkällä sähköllä pystyy ajamaan NEDC-syklin mukaisesti 150 kilometriä.

Polestar 1 tullaan valmistamaan merkin uudessa tuotantokeskuksessa Kiinassa Chengdussa. Tuotantolaitosta valmistellaan parhaillaan kuluvan vuoden lopulla tapahtuvaa tuotannon aloitusta varten. Vuosituotannoksi valmistaja on kaavaillut 500 autoa, mutta jo ennen tilauskirjojen avaamista Polestar on saanut yhteydenottoja yli 6 000 potentiaaliselta asiakkaalta. Tilauskirjat avataan tiistaina 13. päivä maaliskuuta, ja näiden joukosta löytyy myös Suomi. Ennakkotilauksen yhteydessä asiakkailta veloitetaan 2 500 euron ennakkomaksu.

– Avaamme Polestar 1:n ennakkotilaukset 18 markkinalla, jotka kattavat noin 95 prosenttia autosta kiinnostuneiden potentiaalisten asiakkaiden maantieteellisestä sijainnista. Ennakkomaksu toimii paikkamerkkinä jonossa, ja odotamme innolla, kuinka alustava kiinnostus näkyy ennakkotilauksissa, kertoo Polestarin pääjohtaja Thomas Ingenlath.

Polestarin esittelee myös uutta tilausmallia, jossa asiakas ottaa auton käyttöön kuukausimaksulla kahdeksi tai kolmeksi vuodeksi. Tähän kuukausihintaan valmistaja sisällyttää kaiken aina huolloista ja vakuutuksista lähtien, ja omistuskokemukset halutaan tehdä mahdollisimman vaivaton. Ennakkotiedoista poiketen auton vois myös tilata kerralla kokonaan omakseen.

Polestar tulee laajentamaan jatkossa mallistoaan suuremman volyymin tuotteilla, jotka tunnetaan loogisesti numeroilla 2 ja 3. Nämä seuraavat mallit tulevat olemaan nyt nähdyn ensimmäisen mallin sijaan täyssähköisiä.

Kuvat: Mikko Autio

Teknavin 15. tuotantokauden avausjakso esitetään maanantaina 26.3. klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat ke 28.3. klo 14.00 ja ma 2.4. klo 13.30 MTV3. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.