Nothing julkisti 69 euron CMF Watch Pro 2 -älykellon ja 59 euron CMF Buds Pro 2 -kuulokkeet

Nothing on julkistanut CMF by Nothing -alabrändinsä ensimmäisen puhelimen CMF Phone 1:n rinnalla myös uudet älykellot ja kuulokkeet, CMF Watch Pro 2:n ja CMF Buds Pro 2:n.

Alkuperäiset CMF Watch Pron ja CMF Buds Pron Nothing julkisti syksyllä 2023. Ne eivät tulleet virallisesti myyntiin Suomessa, mutta uutuudet ovat saatavilla tännekin.

CMF Watch Pro 2 ja CMF Buds Pro 2 ovat jo tilattavissa brändin omasta verkkokaupasta.

CMF Watch Pro 2:n hinta on 69 euroa, ja toimitukset alkavat tummanharmaana, vaaleanharmaana ja sinisenä värivaihtoehtona 12. heinäkuuta ja oranssina 23. heinäkuuta.

CMF Buds Pro 2:n hinta on 59 euroa, ja toimitukset alkavat tummanharmaana ja sinisenä värivaihtoehtona 12. heinäkuuta ja oranssina 23. heinäkuuta. Vaaleanharmaa väri kuulokkeista ei ole vielä tilattavissa.

CMF Watch Pro 2 eri väreissä.
CMF Watch Pro 2 eri väreissä.

CMF Watch Pro 2 -älykellossa on pyöreä näyttö, alumiinirunko sekä erikoisuutena vaihdettavissa olevat kehykset. Näyttöä ympäröivän kehyksen voi vaihtaa halutessaan eri tyyleihin – ainakin toistaiseksi vaihtoehtoja ovat joko tasainen tai pyöristetty kehys, joko tumman- tai vaaleanharmaana. Rannekkeiden materiaalina on silikonikumi harmaiden värivaihtoehtojen tai vegaaninahka sinisen ja oranssin värivaihtoehdon kanssa.

CMF Watch Pro 2:n 1,32 tuuman AMOLED-näytöllä on tarkkuutta 466×466 pikseliä (353 PPI). Näytön virkistystaajuus on 60 hertsiä ja kirkkaus yltää 620 niitin. Erilaisia kellotauluja tulee olemaan tarjolla yli sata kappaletta, ja käyttöliittymässä oikealta pyyhkäisemällä löytyvää widget-näkymää voi muokata. Sivulta kellosta löytyy kruunupainike.

CMF Watch Pro 2:n kehys on vaihdettavissa.
CMF Watch Pro 2:n kehys on vaihdettavissa.

Kestävyydeltään kello on IP68-luokiteltu pöly- ja vesitiiviiksi.

Aktiivisuuden ja hyvinvoinnin seurantaan CMF Watch Pro 2 tarjoaa tuttuja toimintoja, kuten optisen sykemittauksen, veren happipitoisuuden mittauksen, unen ja stressin seurannan sekä kuukautiskierron seurannan. Kello tarjoaa hengitysharjoituksia, kertoo myös askelmäärästä ja poltetuista kaloreista sekä päivän aktiivisuudesta ja osaa hälyttää epänormaalista sykkeestä tai veren happipitoisuudesta.

Erilaisia tuettuja harjoitustiloja on 120 kappaletta, joista viiden osalta tuettuna on automaattinen tunnistus. Mukana on myös GPS / GLONASS / BDS / Galileo / QZSS -satelliittipaikannus.

Muuten kello osaa esittää ilmoituksia paritetusta älypuhelimesta tai ohjata musiikkitoistoa, ja sitä voi käyttää esimerkiksi kameran kauko-ohjaimena. Kellossa on myös mikrofoni ja kaiutin, joten sen kautta voi puhua puheluja. Tuettuna on Bluetooth 5.3 -yhteys.

CMF Watch Pro 2:n ominaisuuksia.
CMF Watch Pro 2:n ominaisuuksia.

CMF Watch Pro 2:n 305 milliampeeritunnin akusta riittää virtaa jopa 11 päiväksi tyypillisessä käytössä ja 9 päiväksi raskaammassa käytössä. Virransäästötilassa akunkesto yltää jopa 45,8 päivään. Jatkuvassa Bluetooth-puhelussa akku kestää jopa 17,4 tuntia ja jatkuvalla GPS-paikannuksella 25 tuntia.

Kello on yhteensopiva sekä Android- että iOS-puhelinten kanssa. Hallinta tapahtuu CMF Watch -sovelluksessa, ja kellon keräämät tiedot synkronoituvat Applen Terveys-sovelluksen, Google Health Connectin ja Stravan kanssa.

CMF Watch Pro 2:n paksuus on 13,6 tai 13,9 millimetriä ja paino 48,1 tai 44,4 grammaa värivaihtoehdosta riippuen.

CMF Watch Pro 2 eri kehyksillä ja väreissä.
CMF Watch Pro 2 eri kehyksillä ja väreissä.
CMF Buds Pro 2.
CMF Buds Pro 2.

CMF Buds Pro 2 -kuulokkeissa on 11 millimetrin bassoelementti sekä 6 millimetrin diskanttielementti. Kaiutinkalvot ovat valmistettu PU- ja titaanipinnoitetusta PET-muovista.

Taajuusvaste kuulokkeissa yltää 20 hertsistä to 40 kilohertsiin. Äänentoisto on Dirac Opteo -viritetty, ja mukana on myös matalien äänien toistoa tehostava Ultra Bass Technology 2.0 sekä tilaäänituki. Tuettuna kuulokkeissa on tavanomaisten SBC- ja AAC-äänikoodekkien lisäksi myös korkeamman äänenlaadun yhteensopivien laitteiden kanssa mahdollistava LDAC-äänikoodekki.

Aktiivinen melunvaimennus hiljentää ulkopuolisia ääniä jopa 50 desibelillä toimien 5 000 hertsiä laajalla taajuusalueella. Melunvaimennuksen vastakohtana tarjolla on myös läpikuuluvuustila. Kummassakin kuulokkeessa on kolme mikrofonia. Puheluissa äänenlaatua parantaa Clear Voice Technology 2.0 -algoritmi.

CMF Buds Pro 2 eri väreissä.
CMF Buds Pro 2 eri väreissä.

Äänentoistoa voi mukauttaa kustomoitavalla taajuuskorjaimella. Muita ominaisuuksia ovat Bluetooth 5.3 -tuki, mahdollisuus yhdistää kuulokkeet samanaikaisesti kahteen laitteeseen sekä tuki pikaparitukselle (Google Fast Pair ja Microsoft Swift Pair). Nothing-puhelinten kanssa pelitilassa kuulokkeiden viive on alle 120 millisekuntia.

Kuulokkeet tarjoavat kustomoitavissa olevat kosketustoiminnot kahdelle ja kolmelle painallukselle sekä pitkälle painallukselle.

Erikoisuutena myös kuulokekotelossa on Smart Dial -ohjain, jolle voi asettaa haluamiaan toimintoja Nothing X -sovelluksesta. Ohjaimen pyörittämiselle, yhdelle, kahdelle tai kolmelle painallukselle sekä pitkälle painallukselle voi asettaa omat toimintonsa kuulokkeiden äänentoiston ja -voimakkuuden hallintaan tai ääniavustajan aktivointiin.

Kestävyydeltään kuulokkeet ovat IP55-luokitellusti roiskevedenkestävät.

CMF Buds Pro 2:n ominaisuuksia.
CMF Buds Pro 2:n ominaisuuksia.

Kuulokkeissa on 60 milliampeeritunnin ja latauskotelossa 460 milliampeeritunnin akku. Akunkesto vaihtelee käytettävän äänikoodekin ja melunvaimennuksen / läpikuuluvuustilan mukaan:

  • Kuunteluaika
    • AAC-äänikoodekki, ilman melunvaimennusta: 11 tuntia kuulokkeilla ja 43 tuntia kotelon kanssa
    • AAC-äänikoodekki, melunvaimennus tai läpikuuluvuustila: 6,5 tuntia kuulokkeilla ja 26 tuntia kotelon kanssa
    • LDAC-äänikoodekki, ilman melunvaimennusta: 6,5 tuntia kuulokkeilla ja 25 tuntia kotelon kanssa
    • LDAC-äänikoodekki, melunvaimennus tai läpikuuluvuustila: 4,3 tuntia kuulokkeilla ja 16,6 tuntia kotelon kanssa
  • Puheaika
    • Ilman melunvaimennusta: 6 tuntia kuulokkeilla ja 25 tuntia kotelon kanssa
    • Melunvaimennus tai läpikuuluvuustila: 4,8 tuntia kuulokkeilla ja 18,6 tuntia kotelon kanssa

Vain 10 minuutinpikalatauksella saa lisää kuuntelua jopa 3 tuntia kuulokkeisiin ja 7 tuntia yhdessä kotelon kanssa ilman melunvaimennusta. Melunvaimennuksen kanssa vastaavat luvut ovat 1,8 ja 6 tuntia.

Kuulokkeiden täysi lataus kestää kotelossa 60 minuuttia, ja kotelo ja kuulokkeet latautuvat täyteen 70 minuutissa.

CMF Buds Pro 2 -kuulokkeiden mitat ovat 33,1 x 20,2 x 23,8 millimetriä ja latauskotelon 53,4 x 53,4 x 23 millimetriä. Painoa yksittäisellä kuulokkeella on 4,9 grammaa ja latauskotelolla 46 grammaa.

Korvakäytävän sulkevista tulpista mukana toimitetaan kolme eri kokoa.