Alcatel julkisti viisi uutta älypuhelinta MWC-messuilla

Alcatel on perinteiseen tyyliin julkistanut uusia puhelinmalleja Mobile World Congress -messuilla Barcelonassa. Tarjolla on tällä kertaa yhteensä viisi uutuutta: Alcatel 5, Alcatel 3V, Alcatel 3X, Alcatel 3 ja Alcatel 1X.

Alcatel V

Joukkion kallein, TCL:n ja Alcatelin ”edulliseksi lippulaivamalliksi” tituleeraama Alcatel V keventää lompakkoa suunnilleen 230 euron verran, joskaan tarkkoja Suomi-hintoja ei vielä ole tiedossa. Puhelimessa on muodin mukainen 5,7-tuumainen näyttö 18:9-kuvasuhteella, ja1440 x 720 pikselin tarkkuudella. Tehoista vastaa kahdeksanytiminen MediaTek 6750, joka saa seurakseen nykypäivänä varsin vaatimattomat 2 tai 3 gigatavua RAM-muistia mallista riippuen. Sisäistä tallennustilaa on vastaavasti 16 tai 32 gigatavua, mutta lisätilaa saa tietenkin muistikortilla.

Alcatel V:ssä on 13 megapikselin perinteinen kamera, mutta laitteen sisältämän ohjelmiston ansiosta se kykenee 16 megapikselin otoksiin. Laitteen etuosassa puolestaan on kaksoiskamera, jonka kokoonpano muodostuu 13 megapikselin pääkamerasta ja 5 megapikselin laajakulmakamerasta. Etukamera saa kaverikseen myös LED-salaman.

Sormenjälkilukija on sijoitettu laitteen takaosaan ja se sisältää muutaman erikoisominaisuuden. Lukijan voi ohjelmoida tunnistamaan mikä sormi on kyseessä, jolloin vaikkapa keskisormen voi halutessaan ohjelmoida avaamaan WhatsAppin. Alcatel V tukee myös Face Key -ohjelmistoa, jonka avulla näytön voi avata kasvojentunnistuksen avulla.

Akulla on kokoa 3000 milliampeerituntia ja laite julkaistaan Android 7.0 Nougatilla, mikä on varsin kummallinen ratkaisu siinä mielessä, että että osa halvemmista uutuuksista saavan suoraan 8.0 Oreon.

Alcatel 3V, Alcatel 3X ja Alcatel 3

Alcatel 3V puolestaan julkaistaan Android 8.0 Oreolla ja se sisältää ainoana uutuuksista muotokuvatilan. Takakamera koostuu 13 megapikselin pääkamerasta ja 2 megapikselin apukamerasta, jonka avulla saadaan tietoa syvyyksistä boke-efektin luominen mielessä.

Alcatel 3V:ssä on 6-tuuman ja 18:9-kuvasuhteen näyttö, tarkkuudeltaan 2160 x 1080, mikä on selkeästi parempi kuin Alcatel V:ssä. Järjestelmäpiiriksi on valittu neliytiminen MediaTek 8735A, joka saa parikseen 2 gigatavua RAM-muistia ja mallista riippuen 16 tai 32 gigatavua tallennustilaa. Akun koko on 3000 milliampeerituntia.

Alcatel 3X on hieman edellä mainittua uutuutta halvempi ja eroaa 3V:stä erityisesti kameroiden suhteen. Kaksoistakakamera koostuu 13 megapikselin kamerasta, joka saa avukseen 5 megapikselin laajakulmakameran, joka kykenee 120 asteen otoksiin. Selfie-kamera on sama kuin 3V:ssä: se tarjoaa 5 megapikselin tarkkuuden, mutta ohjelmiston ansiosta jopa 8 megapikselin valokuvia.

Neliytiminen MediaTek 6739 –järjestelmäpiiri on vastuussa tehoista. Muistin osalta on tarjolla kaksi versiota: RAM-muistia on saatavilla joko 2 tai 3 gigatavua ja tallennustilaa vastaavasti joko 16 tai 32 gigatavua. Alcatel 3X julkaistaan Android 7.0 Nougatilla.

Alcatel 3 puolestaan tulee 5,5-tuumaisella 18:9-kuvasuhteen näytöllä, jonka tarkkuus on 1440 x 720 pikseliä. Laitteessa on neliytiminen MediaTek 6739 –järjestelmäpiiri, 16 gigatavua tallennustilaa ja 2 gigatavua RAM-muistia. 3000 milliampeeritunnin akku vastaa virrasta ja Alcatel 3 julkaistaan Android 8.0 Oreolla.

Kameraosasto on Alcatel 3:ssa tuttua kuultavaa: 13 megapikselin takakamera ja 5 megapikselin etukamera. Lisäksi takaosasta löytyy sormenjälkilukija, jonka lisäksi laite tukee Alcatelin Face Key -lukitusta.

Alcatel 3V:n, Alcatel 3X:n ja Alcatel 3:n Suomen julkaisutiedoista kerrotaan myöhemmin.

Alcatel 1X

Uutuuksista halvin on Alcatel 1X, jonka hinnan odotetaan asettuvan alle 100 euron. Älypuhelimen näyttö on 5,7-tuumainen ja 19:8-kuvasuhteen ansiosta varsin leveä. Näytön tarkkuus on kuitenkin vain 960 x 480 pikseliä, joten kovinkaan terävää kuvaa ei kannata odottaa.

Alcatel 1X on myös muilta ominaisuuksiltaan vaatimaton, kuten hinnan puolesta sopii odottaakin. Järjestelmäpiirin virkaa toimittaa neliytiminen MediaTek 6739, jonka tukena on 1 tai 2 gigatavua RAM-muistia versiosta riippuen. Tallennustilaa laitteesta löytyy 16 gigatavua.

Uutuudesta löytyy Android 8.1 Oreo (Go Edition), joka takaa kuitenkin sujuvan käytön, ainakin mikäli Googlenkin lupauksiin on uskominen. Kevyempi Android Go ei vaadi älypuhelimelta niin paljon tehoja, ja Googlen suosituimmista sovelluksista, kuten YouTubesta ja Google Mapsista on valmisteilla kevyemmät Go-versiot.

Alcatel 1X:ssä on 8 megapikselin takakamera ja 5 megapikselin etukamera. Kalliimmassa versiossa on myös sormenjälkilukija laitteen takaosassa sekä Alcatelin oma Face Key –ominaisuus, jolla näytön saa avattua kasvojentunnistuksen avulla.

Alcatel 1X on mitä luultavimmin tarkoitettu kehittyville markkinoille, joten Suomen julkaisu on jokseenkin epätodennäköinen.