Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Opel julkaisi farkku-Astran hinnat

Autopiireissä kuulee välillä sanottavan, että suomalaiset ovat farkkukansaa. Monien automallien kohdalla tämä pitääkin paikkaansa, joten uuden Opel Astran farmarimalli kiinnostanee monia. Täysin uusi Astra myös voitti joulukuussa Vuoden Auto Suomessa 2016 -tittelin, eikä tämä ei ainakaan ole vähentänyt kiinnostusta autoa kohtaan.

Myös tässä kokoluokassa farmarit ovat olleet perinteisesti suosittuja. Farkkuversio kulkee nimellä Astra Sports Tourer ja mallin hinnat alkavat 21 999 eurosta. Lisähintaa viisioviseen malliin verrattuna kertyy moottoriversiosta riippuen hieman yli tuhat euroa. Tavaratilaa varsin linjakkaan näköinen farmarimalli tarjoaa perusmuodossaan 540 litraa ja laajennettuna 1 630 litraa.

Moottorivalikoima on identtinen viisiovisen mallin kanssa. Perusmallina toimii 1,0-litrainen turbo (105 hv), minkä lisäksi bensapuolella on tarjolla kaksi tehoversiota 1,4-litraisesta turbokoneesta (125 ja 150 hv). Dieselpuolelta tarjolla on kaksi tehoversiota 1,6-litraisesta CDTI-moottorista (110 ja 136 hv). Pienimmän bensakoneen saa sekä manuaali että automaattivaihteisena, kun taas kahden isomman moottorin pienemmät versiot ovat aina manuaaleja ja tehokkaammat aina vain automaattivaihteisia.

Varusteversioina ovat tutut Enjoy ja Innovation. Vakiovarustukseen kuuluu normaalien nykypäivän varusteiden lisäksi muun muassa IntelliLink-multimediajärjestelmä, joka mahdollistaa älypuhelin käyttämisen 7-tuumaisen kosketusnäytön kautta. Mallista riippuen noin 1 000-2 000 euroa hintaa nostava Innovation-varustetaso tuo mukanaan handsfree-takaluukun, liikennemerkkien tunnistuksen, kaistavahdin, lämmitettävän takaistuimen ja 6-suuntaisilla säädöillä varustetut urheiluistuimet eteen.

Uusi Astra Sports Tourer saadaan kauppoihin huhtikuun alussa.