Audi yllätti Frankfurtissa – R8 tarjolle takavetoisena

Frankfurtin autonäyttelyn yhtenä päätrendinä oli tulevaisuuden visiot autonomisesta autoilusta. Toisesta ääripäästä löytyy todelliset ajajan autot kuten Audi R8 V10 RWS.

Valitse kaikki tarvitsemasi autoilun palvelut edulliseen kuukausihintaan.

Klikkaa All In One >>>

Audi on tunnettu quattro-nelivedostaan, jolla valmistajan tehokkaimmat katumallit on varustettu jo vuosikymmenien ajan. Siitä johtuen olikin pienoinen yllätys, kun Audi esitteli ensimmäisen rajatusti tuotettavan takavetoisen autonsa.

Lähtökohtana toimii urheiluauto R8. Sinänsä takavetoisuus R8:n vapaasti hengittävän V10:n parina ei ole teknisesti uutta, sillä R8:n sisarmalli Huracan on tarjolla sekä taka- että nelivetoisena. Takavetoisuudella Audi tähtää ajamista arvostavien asiakkaiden pariin ja markkinoinnissa haetaankin yhtymäkohtia takavetoisen rata-auto R8 LMS:n kanssa.

Auton etuvedon vaatimien komponenttien poistamisen myötä Coupén paino on tippunut 50 kiloa, joten omamassaa uutuudella on 1 509 kiloa. Tämän variaation yhteydessä 5,2-litrainen V10 tarjoilee 540 hevosvoimaa ja 540 newtometriä vääntöä. Näiden turvin sataseen autolla kerkeää 3,7 sekunnissa ja huippunopeutta kertyy 320 km/h.

Audi R8 V10 RWS:n tuotantomäärä on rajattu 999 kappaleeseen. Malli tulee tarjolle sekä Coupéna että Spyder-avoversiona. Suomeen mallia ei tiettävästi tulla tarjoamaan.

Kuvat: Mikko Autio

Lue myös nämä koeajot:
Koeajo: Audi R8 V10 plus – suorituskyvyn huipentuma
Koeajossa Lamborghinin takavetoinen herkkupala – nyt on lupa kierrättää

Teknavin tv-ohjelma palaa jälleen ruutuun! Uudet 14. tuotantokauden jaksot alkavat maanantaina 18.9. klo 22.35 MTV3-kanavalla.