Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Salakuvat: Toyotan legenda tekee paluun

Supra-fanit voivat nyt tuulettaa, sillä legendaarinen malli on viimein saamassa jatkoa. Kuvissa maskien alta löytyvä auto on Toyotan ja BMW:n yhteistyön tuloksena syntyvä uusi urheiluauto.

Toyota esitteli alkuvuonna 2014 urheiluautokonseptin. Nimellä FT-1 kulkeva malli hurmasi tyylikkäällä muotoilullaan. Nyt Toyota on tuomassa konseptissa nähtyä tyyliä uuden sukupolven Supraan, ja tästä ainakin alan harrastajat ovat innoissaan. Pitkä konepelti ja loivasti laskeva kattolinja luovat klassisen tyylikkään coupé-ilmeen Toyotan urheilullisimmalle mallille. Supra-nimen käyttäminen ei tosin vielä ole täysin varmaa, mutta henkisesti kyseessä on legendan seuraaja.

Salakuvaaja onnistui saamaan myös ensimmäiset maistiaiset auton sisätiloista. Jo nopealla vilkaisulla on havaittavissa yhtäläisyyksiä baijerilaisen yhteistyökumppanin suuntaan. Kovakattoinen Supra saakin BMW:ltä avonaisen sisarmallin, joka tottelee nimeä Z5 Roadster.

Jo pelkästään kattoratkaisun erojen vuoksi autot eivät tule varsinaisesti olemaan kilpailijoita keskenään. Yhteistyö on keskittynyt etenkin takavetokonseptiin ja neljä- sekä kuusisylinteristen turbomoottoreiden ympärille. Lisäksi Toyotalla on mahdollisesti tulossa hybridi vaihtoehto, jonka tekniikka voisi ottaa mallia jopa Toyotan Le Mans -kilpurista. Supra saattaa myös olla ensimmäinen Toyota, jossa käytetään kaksoiskytkinvaihteistoa.

Toyota Supran, kuin myös BMW Z5:n, valmistuksesta tulee vastaamaan nimekäs Magna Steyr. Huhujen mukaan Supran vuosituotannoksi on kaavailtu 60 000 kappaletta, ja markkinoille jo nyt paljon odotettu uutuus on tulossa viimeistään vuonna 2018. Eikä uuden Honda NSX:n markkinoille tuleminen ainakaan vähennä kiinnostusta tätä toista japanilaista legendaa kohtaan.

Kuvat: Auto Zeitung