Salakuvat: BMW:n 2-sarja kasvaa – luvassa neliovinen coupé

BMW on tuomassa markkinoille 2-sarjan Gran Coupén. Se tulee täydentämään BMW:n parillisten neliovisten coupé-mallien suoraa 4- ja 6-sarjojen alapuolelle.

Voisi kuvitella, että malli perustuu 2-sarjan kaksioviseen Coupéen, mutta näin ei kuitenkaan tule olemaan. Kaksiovisen mallin hyödyntäessä 3-sarjasta lainattua pitkittäismoottorista ja takavetoista perusideologiaa perustuu uusi Gran Coupé BMW:n UKL-pohjalevylle, jota käytetään muun muassa Active Tourerissa. Moottorit tulevat siis olemaan auton keulalla poikittain, ja auto on lähtökohdaltaan etuvetoinen.

Auton moottorivalikoima tulee perustumaan kolmi- ja nelisylinterisiin moottoreihin, jotka tarjoavat 102-224 hevosvoimaa. Perinteisten bensa- ja dieselmallien lisäksi tarjolle tulee pistokehybridi, jossa 1,5-litrainen kolmisylinterinen bensaturbo saa apua 88-hevosvoimaiselta sähkömoottorilta 225xe Active Tourer -mallin tapaan.

Auton tuotekehitys ja testaus on jo täydessä vauhdissa kuten kuvista on nähtävissä. Uutuusmallia odotetaan markkinoille vuonna 2019.