Uusi itsenäisesti lentävä drone esiteltiin – Skydio R1 seuraa ja kuvaa 4K:na

Kalifornialainen startup Skydio on esitellyt uuden, itsenäisesti lentävän dronen. Neljällä propellilla varustetu Skydio R1 on varustettu tekoälyllä, jonka avulla se voi lentää itsenäisesti. Parhaimmillaan drone kykenee 4K-kuvaukseen.

Skydio R1:ssä käytetään sen itsensä mukaan alan parasta navigointiteknologiaa, jonka avulla se kykenee seuraamaan kuvattavaa kohdetta. 13 kameran avulla drone luo tarkan 3D-kartan ympäristöstään, jotta se voi lentää osumatta esteisiin. R1:n sisuksissa on NVIDIAn Jetson TX1 –supertietokone. 

Skydion ohjelmiston algoritmiten avulla R1 tunnistaa ihmiset ja monet muut tutut kohteet – kuten puut ja autot. Drone osaa myös välttää vaarallisia ympäristöjä esimerkiksi lasketellessa tai muun extreme-urheilun parissa. Skydio R1:ssä on viisi erilaista kuvaustilaa eri tilanteita varten. Dronen voi laittaa seuraamaan kohdetta, menemään kohteen edellä, kuvaamaan kohdetta sivusta, kiertämään kohdetta liikkuessa tai kuvaamaan paikallaan sivusta.

Skydio R1 painaa 998 grammaa ja sen huippunopeus on reilut 40 kilometriä tunnissa. 4K-videokuvaus laitteella onnistuu 30 kuvan sekuntinopeudella, kun taas Full HD -tarkkuudella voi tallentaa 60 kuvaa sekunnissa. Sisuksissa oleva supertietokone koostuu neliytimisestä ja 64-bittisestä suorittimesta, neljän gigatavun RAM-käyttömuistista ja 256-ytimisestä grafiikkapiiristä. Lentoaikaa yhdellä akullisella saa 16 minuuttia.

Uutuuslaite on jo tilattavissa, mutta Skydion verkkosivuilta tilaus onnistuu vain Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Hintaa laitteella on 2 499 dollaria eli reilut 2 000 euroa. Peruspakettiin kuuluu kaksi akkua ja kahdet propellit.