Adoben Flash Playerista paljastui taas vakava aukko - hyökkääjät hyödyntävät jo, korjaus tulee vasta maanantaina

Adoben Flash Playerista on paljastunut jälleen vakava haavoittuvuus. Uuden aukon ansiosta käyttäjän tietokoneeseen hakkeri voi ladata haittaohjelman. Windows-tietokoneille on jo tiettävästi kohdistettu joitakin hyökkäyksiä. Asiasta on uutisoinut muun muassa Neowin. 

Verkkosivustollaan Adobe on antanut lisätietoja haavoittuvuudesta ja kertoo, että korjauksen on määrä saapua maanantaina 5. helmikuuta. Hakkerit voivat tehdä hyökkäyksen lataamalla SWF-tiedoston Excel-dokumenttiin, jota voidaan jakaa verkkosivustojen, sähköpostiliitteiden tai Office-ohjelmien kautta. Dokumentin avattua tietokone lataa automaattisesti itseensä haittaohjelman.

Aukko ilmaantuu niin Windowsilla, Macilla kuin Linuxillakin. Adoben mukaan haavoittuvuus vaikuttaa Internet Exploreriin, Googlen Chromeen ja Microsoft Edgeen. Firefoxilla uhka ei ole yhtä suuri paremman tietoturvan ansiosta.

Flashin merkitys internetissä on vähentynyt viime vuosien aikana huomattavasti parempien ja uudempien tekniikoiden yleistyessä. Flashin heikon tietoturvan lisäksi se oli hyvin raskas ja vaati paljon resursseja. Mobiililaitteiden yleistyminen on myös vauhdittamassa Flashin katoamista. Adobe on kertonut lopettavansa Flashin kokonaan vuoden 2020 lopussa.