Uutta Canonin tulevasta huippujärkkäristä: Supernopea automaattitarkennus

Canon EOS R3 -kamerasta kerrottiin uusia yksityiskohtia.

Tuleva Canon EOS R3 -järjestelmäkamera tarjoaa huipputason suorituskykyä urheilu-, luonto- ja uutisvalokuvaajille. Näihin käyttökohteisiin sopii kameran nopea automaattitarkennus, joka toimii myös kuvatessa kolmenkymmenen kuvan sekuntinopeudella.

Aiemmista kameroista tuttu automaattitarkennus on optimoitu ihmisten ja eläinten lisäksi nyt myös ajoneuvojen kuvaamiseen. Kamera sopii siksi hyvin moottoriurheilun kuvaamisesta kiinnostuneille. Nopean tarkennuksen luvataan toimivan -7EV valotasolla. Tällä valotasolla ihmissilmä ei normaalisti hahmota kuin tiettyjä ääriviivoja.

Hyvä sopivuuden tällaisiin olosuhteisiin mahdollistaa EOS-1D -sarjan kanssa vastaava pölyn- ja säänkestävyys.

Toinen automaattitarkennukseen liittyvä ominaisuus on katseohjauksen käyttö. Kamera seuraa silmän liikkeitä ja valitsee tarkennettavan kohteen tämän perusteella.

Valokuvien räosimisen lisäksi R3:n luvataan sopivan myös videotuotantoon. Yksi tärkeä ominaisuus videotuotantoa varten on kääntyvä näyttö, joka on R3:sa ensimmäinen laatuaan Canonille tämänkaltaisissa järjestelmäkameroissa. Kääntyvä näyttö on myös kosketusnäyttö.

Mukana on mahdollisuus tallentaa yliterävöitettyä 4K-videota tai raakavideota suoraan kameran muistikortille. Akkuna tulee olemaan aiemmista Canonin kameroista tuttu suuren kapasiteetin LP-E19.

Myös kameran ohjaamista on uudistettu. Uutta älyohjainta ja niin ikään uudistettua joystick-tyylistä ohjainta pitäisi olla helpompi käyttää esimerkiksi ulkona hanskat kädessä kuvatessa.

EOS R3 -kameran julkaisuaika ei ole vielä tiedossa.

Kuvat: Canon

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät Facebookista, InstagramistaTwitteristä ja YouTubesta.

Lue myös:
Testi: Canon EOS M50 Mark II: Sisällöntuottajan linkkuveitsi
Canon Power Shot Zoom: Nätimpiä luontokuvia zoomilla
Pikatestissä Canonin uudet peilittömät järkkärit – helppoa ja laadukasta kuvaamista
Epson EcoTank – säästeliäs tulostin kotiin tai konttorille