Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Telia toi myyntiin 5G-laitteet ja -liittymät – valikoimissa kaksi älypuhelinta

Telia aloittaa toisena operaattorina Suomessa Elisan jälkeen 5G-laitteiden ja -liittymien myynnin.

”Olemme käynnistäneet 5G-verkon rakennusohjelman Suomen suurimpiin kaupunkeihin ja tuomme parhaat 5G-laitteet asiakkaidemme saataville. Nyt on oikea aika aloittaa 5G-palveluiden tarjoaminen laajalle asiakaskunnalle”, sanoo Telian 5G-ohjelmasta Suomessa vastaava johtaja Janne Koistinen.

Telian mukaan sen 5G-verkko laajenee nopeasti Suomen seitsemään suurimpaan kaupunkiin.

Telian ensimmäiset 5G-puhelimet ovat Huawei Mate 20 X 5G ja Samsung Galaxy S10 5G, jotka molemmat kuuluvat myös Elisan valikoimiin. Elisa myy lisäksi 5G-älypuhelimista OnePlus 7 Pro 5G:tä sekä ZTE Axon 10 Pro 5G:tä. Telian mobiililaajakaista-asiakkaille myyntiin tulee kaksi laitetta, reitittimet Nokia 5G FastMile ja Huawei 5G CPE Pro.

Huawein laitteet ovat välittömästi toimitettavissa myynnin alkaessa. Ennakkomyyntiin tulevan Nokia 5G FastMile -reitittimen toimitukset alkavat arviolta lokakuun lopussa. Samsung Galaxy S10 5G:n myyntiaikataulu tarkentuu lähiaikoina.

Telian tarjoamat vaihtoehdot 5G-puhelimiin ovat 1 000 ja 450 Mbit/s maksiminopeuksiin yltävät Rajaton-paketit. Mobiililaajakaistakäyttöön tarjolle tulee 1 000 Mbit/s Yhteys mukaan -liittymä. Sekä kuluttaja- että yritysasiakkaille tarjottavat liittymät takaavat parhaat mahdollisuudet uusien 5G-laitteiden ja 5G-verkon hyödyntämiseen.

Telian 5G-laitteet

  • Huawei Mate 20 X 5G -älypuhelin: 999 €
  • Samsung Galaxy S10 5G -älypuhelin: 1 299 €
  • Nokia FastMile 5G -reititin: 899 €
  • Huawei CPE 5G Pro -reititin: 899 €

Telian 5G-liittymät yksityishenkilöille

  • Telia Rajaton 5G 1000M, 1 000 Mbit/s: 49,90 € / kk (EU-ETA: 25 Gt / kk)
  • Telia Rajaton 5G 450M, 450 Mbit/s: 39,90 € / kk, 12 kk jälkeen 44,90 € / kk (EU-ETA: 20 Gt / kk)
  • Telia Yhteys mukaan 5G 1000M, 1 000 Mbit/s: 44,90 € / kk (EU-ETA: 21 Gt / kk)

Liittymissä netin käyttö kotimaassa, Pohjolassa ja Baltiassa rajatta. Lisämaksuttoman käytön rajat EU- ja ETA-maissa mainittu yllä. Mobiililaitteiden Rajaton-liittymissä rajattomasti myös puheluja ja viestejä.

Lisätietoa löytyy Telian 5G-sivuilta.

Telian Rajaton 5G 1000M -liittymän hinta on sama Elisan vastaavan liittymän kanssa. Elisalla on valikoimissa 600 Mbit/s -liittymä samaan hintaan Telian Rajaton 5G 450M -liittymän kanssa sekä hieman edullisemmin 300 Mbit/s -nopeuden 5G-liittymä.

”5G:n yleistyessä päivitämme valikoimaamme niin, että 5G-asiakkaillamme on aina parhaat palvelut käytössään. Jo nyt 5G-laite ja liittymä ovat kiinnostavin ratkaisu aktiiviselle mobiilidatan käyttäjälle”, sanoo Janne Koistinen.

Telia ja Nokia ovat kehittäneet 5G:tä kohti kaupallisia palveluita Suomessa vuodesta 2016 lähtien pilottien, esimerkkien ja ensimmäisten kaupallisten toteutusten kautta. Telian ensimmäisen vaiheen 5G-verkon palvelualueita on nyt Helsingissä, Vantaalla ja Oulussa. 5G on käytössä Helsingissä muun muassa Töölössä Telia 5G Arenan ympäristössä, Postitalon ja Narinkkatorin alueella, Messukeskuksessa ja Vallilassa sekä Tapaninkylässä.

”Kiihdytämme verkon rakentamista nyt kun ensimmäiset 5G-laitteet tulevat myyntiin. Vuoden lopussa verkkomme on laajentunut jo Suomen seitsemään suurimpaan kaupunkiin, ja ensi vuoden alkupuolella verkon peitto laajenee entisestään”, Koistinen lupaa.

Telia avasi kaupallisen 5G-verkon vuoden 2019 alussa. Verkon palvelut tulivat ensimmäisenä käyttöön pilottihankkeissa Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja ABB:n Pitäjänmäen taajuusmuuttajatehtaalla. Oulussa Oritkari-Nuottasaaren alueen 5G-verkko tukee alueen teollisuuden ja logistiikan toimijoiden ekosysteemiä digitaalisten toimintamallien ja innovaatioiden kehittämisessä.

5G-verkot tuovat mukanaan yleisesti nopeammat tiedonsiirtonopeudet. verkon kehittyessä ajan myötä pienemmät viiveet sekä mahdollistavat suuremman laitemäärän kytkemiseen verkkoon.

”5G-verkot ovat nyt kypsyneet täysmittaiseen kaupalliseen käyttöön, ja seuraavaksi siirrymme vaiheeseen, jossa huomio siirtyy sovelluksiin ja 5G:stä saataviin hyötyihin”, Telian Koistinen summaa.

5G-verkkoja rakennetaan Suomessa nyt 3,5 gigahertsin taajuudella. Monet 5G:n mullistavista ominaisuuksista tulevat käyttöön korkeampien 26 gigahertsin taajuuksien tullessa käyttöön.