Samsungilta Android 13 / One UI 5 -päivitykset Galaxy S21-, S20- ja Note20 -puhelimille - jakelu alkoi ensimmäisillä markkinoilla

Samsungilta kertaheitolla Android 13 -päivitys monille puhelimille.

Samsung on tuonut Android 13 -käyttöjärjestelmäversioon perustuvan One UI 5 -ohjelmistonsa päivityksenä nyt vauhdikkaasti myös viime ja sitä edeltävän vuoden huippupuhelimilleen.

Päivityksen ovat ensimmäisillä markkinoilla saaneet niin vuoden 2021 Galaxy S21 -puhelimet kuin myös vuoden 2020 Galaxy S20 -puhelimet ja Galaxy Note20 -puhelimet.

Aiemmin 24. lokakuuta ensimmäisenä Samsung-puhelimista Android 13 / One UI 5 -päivityksen saivat Galaxy S22, S22+ ja S22 Ultra.

SamMobile-sivuston mukaan Galaxy S21, S21+ ja S21 Ultra, Galaxy S20, S20+ ja S20 Ultra sekä Galaxy Note20 ja Galaxy Note20 Ultra ovat saaneet päivityksen jo ensimmäisillä markkinoilla Euroopassa. Tyypillisesti Samsungin päivitysten saatavuus laajenee alkuperäisen julkaisun jälkeen nopeasti eri markkinoille.

Android 13 -päivitysten kanssa Samsung on liikkeellä ensimmäisten valmistajien joukossa. Google julkaisi Android 13:n jo 15. elokuuta.

One UI 5 sisältää Android 13:n uudistuksia, mutta myös monia muita Samsungin omia muutoksia. Se tuo muun muassa uusia muokkausmahdollisuuksia lukitun näytön näkymään ja käyttöliittymän väriteemoihin, pinottavat ja muuten kehittyneemmät widgetit, erilaiset asetukset eri tilanteisiin mahdollistavat uudet käyttötilat, uudistuksia ilmoitusten ulkoasuun, parannuksia emojien käyttöön, uusia eleitä sovellusten rinnakkaiseen moniajoon, asetuksiin tuo uuden turvallisuuden ja yksityisyyden keskuksen, sekä parannuksia yhteistoimintaan muiden Samsung-laitteiden kanssa.

One UI 5 -päivityksen pääsee asentamaan Samsung-puhelimilla valikosta Asetukset – Ohjelmistopäivitys.

Samankokoisia widgetejä voi One UI 5:ssä yhdistää selattaviksi pinoiksi.
Samankokoisia widgetejä voi One UI 5:ssä yhdistää selattaviksi pinoiksi.
Käyttöliittymän tyyliä voi One UI 5:ssä mukauttaa helposti.
Käyttöliittymän tyyliä voi One UI 5:ssä mukauttaa helposti.
Samsungin turvallisuuden ja yksityisyyden näkymä One UI 5:n asetuksissa.
Samsungin turvallisuuden ja yksityisyyden näkymä One UI 5:n asetuksissa.