Nyt tulee lentävä moottoripyörä Tähtien Sodan tapaan – katso videolta miten se toimii

Tähtien Sota -fanit tietävät, miltä näyttää lentävä moottoripyörä. Luke Skywalker kaahasi sillä pitkin Tatootine-planeetan aavikoita.

Venäläinen yritys Hoversurf on kehittänyt modernin version kulttielokuvan menopelistä. Hoversurf tunnetaan paremmin drone-koptereistaan.

Scorpion-3 on yhdellä istuimella ja sähkömoottorilla varustettu "leijuprätkä", joka on vasta prototyyppiasteella. Laitteella on kuitenkin jo lennetty ja ainakin videon perusteella se näyttää toimivan hyvin.

Scorpionilla voi leijua paikallaan tai lentää eteenpäin. Neljä propellia tarjoavat lentävälle moottoripyörälle enintään 50 kilometrin tuntinopeuden. Kuljettajalla saa olla painoa enintään 120 kiloa. Laitteella lennetään enintään 10 metrin korkeudessa.

Valmistaja tavoittelee laitteellaan extreme-urheilijoiden suosiota. Siitä ei ainakaan alkuvaiheessa ole tarkoitus tehdä tavallisen tallaajan kulkuvälinettä.

Tarvittaessa Scorpionia voi ohjata maasta käsin kauko-ohjaimella dronen tapaan.

Vaikka Hoversurfin kehitelmä ei tulisikaan aivan lähivuosina myyntiin, se tarjoaa yhden ratkaisun tulevaisuuden liikenteeseen.

Jokin aika sitten kerroimme kiinalaisesta Ehangista, jonka yksipaikkainen matkustajakäyttöön tarkoitettu drone lentää ensi kesänä Dubain taivaalla.

Hoversurfin esittelyvideon voit katsoa täältä.