Uusi verkkokauppa Teknavi.com

119 euron Nokia 2.2 -älypuhelin myyntiin Suomessa – hintaluokassa poikkeuksellinen lupaus päivityksistä

Nokia-puhelinyhtiö HMD Globalin kesäkuun alussa julkistaman edullisen Nokia 2.2 -älypuhelinmallin myynti Suomessa alkaa tänään.

Nokia 2.2 erottuu hintaluokassaan joukosta Android One -ohjelman takaamalla päivitystuella ja vaihdettavissa olevilla, eri väreissä saatavilla kiiltäväpintaisilla muovikuorilla.

Nokia 2.2.
Nokia 2.2.

Suomessa Nokia 2.2:n suositushinta on 119 euroa. Nokia 2.2 tulee saatavilla Suomessa ainoastaan mustana värinä. Puhelimen ulkonäköä voi kuitenkin helposti muuttaa vaihdettavilla, kiiltävillä Nokia Xpress-on -polykarbonaattimuovikuorilla. Nokia Xpress-on -vaihtokuorien värivaihtoehdot ovat pinkki, jäänsininen ja metsänvihreä ja hinta on noin kymmenen euroa.

Nokia 2.2:n vaihdettavia Xpress-On-kuoria.
Nokia 2.2:n vaihdettavia Xpress-On-kuoria.

”Nokia 2.2 -älypuhelin on erinomainen ja kustannustehokas valinta laajalle joukolle kuluttajia. Esimerkiksi koululaisille puhelin tarjoaa viimeisimpien tekoäly- ja Android-kokemusten lisäksi 5.71 tuuman HD+-näytön, jolla videosisältö toistuu kirkkaana. Yrityskäyttäjät puolestaan arvostavat hyvän hinta-laatu-suhteen lisäksi puhelimeen säännöllisesti tulevia turva- ja käyttöjärjestelmäpäivityksiä”, toteaa HMD Globalin Pohjoismaiden liiketoimintajohtaja Ossi Korpela.

Nokia 2.2 on varustettu 5,71 tuuman kokoisella vesipisaralovinäytöllä, jonka tarkkuus on HD+-tasoa (1520×720 pikseliä) ja kirkkaus yltää 400 nitiin. Lovesta löytyvän etukameran tarkkuus on 5 megapikseliä.

Sormenjälkilukijaa Nokia 2.2:ssa ei ole, vaan helppo tunnistautuminen rajoittuu etukameraan perustuvaan kasvojentunnistukseen, joka hyödyntää syväoppimista.

Aiempien 199 euron Nokia 4.2 ja 149 euron Nokia 3.2 -mallien tavoin myös Nokia 2.2:ssa on erillinen Google Assistant -painike puhelimen vasemmalla kyljellä.

Takana Nokia 2.2:ssa on yksi 13 megapikselin kamera ja LED-kuvausvalo. HMD Globalin mukaan tekoäly mahdollistaa hyvälaatuisten kuvien ottamisen Nokia 2.2:lla hämärässäkin. ”Kamera ottaa samanaikaisesti useita kuvia, jotka edistykselliset algoritmit yhdistävät yhdeksi kuvaksi parhaalla valaistuksella, suuremmalla määrällä yksityiskohtia ja vähemmällä kohinalla. HDR-kuvaus tallentaa kuvien värit kirkkaina ja elävinä”, kameran ominaisuuksista kerrotaan. Kamerasovelluksessa on mukana myös Google Lens -älytoiminto.

Järjestelmäpiirinä Nokia 2.2 sisältää neliytimisen MediaTekin Helio A22:n.

Nokia 2.2 on varustettu aluksi Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversiolla ja puhelin kuuluu Android One -ohjelmaan, mikä takaa puhelimelle kaksi vuotta käyttöjärjestelmäversiopäivityksiä sekä kolme vuotta säännöllisiä tietoturvapäivityksiä. Muiden Nokia-puhelinten tavoin käytössä on puhdas vakioversio Androidista ilman ylimääräisiä esiasennettuja sovelluksia tai muutoksia.

Nokia 2.2:n hintaluokassa luvattu päivitystuki on poikkeuksellinen.

”Periaatteemme HMD Globalissa on, että alan viimeisimmät ja parhaat innovaatiot tulevat kaikkien saataville. Nokia 2.2. -älypuhelin tarjoaa hienoja tekoälyomaisuuksia useamman kuluttajan käyttöön kuin koskaan aikaisemmin. Turvallisuutta lisäävän, älykkään biometrisen kasvojentunnistuksen, tekoälyä hyödyntävän kuvauksen sekä Google Lens- ja Google Assistant -toiminnoilla pyrimme mullistamaan tavan, jolla käyttäjä on vuorovaikutuksessa puhelimen kanssa. Nokia 2.2 liittyy Android One -puhelinperheeseen, ja kuten kaikki muutkin Nokia-älypuhelimet, se vain paranee aikaa myöten tarjoten tuoreen käyttökokemuksen pidempään”, kommentoi HMD Globalin tuotejohtaja Juho Sarvikas.

Nokia 2.2 tulee Suomessa myyntiin vain mustana värinä. Kansainvälisillä markkinoilla toinen myyntiväri on harmaa Steel.
Nokia 2.2 tulee Suomessa myyntiin vain mustana värinä. Kansainvälisillä markkinoilla toinen myyntiväri on harmaa Steel.

Nokia 2.2:n tekniset tiedot

 • Vaihdettavat polykarbonaattimuovikuoret
 • 5,71 tuuman näyttö 19:9-kuvasuhteella, 1520×720 pikselin HD+-tarkkuudella (293 PPI) ja pienikokoisella vesipisaralovella yläreunassa
 • 13 megapikselin automaattitarkenteinen takakamera 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla, LED-kuvausvalo
 • 5 megapikselin kiinteätarkenteinen etukamera
 • Neliytiminen MediaTek Helio A22 -järjestelmäpiiri (4x 2,0 GHz ARM Cortex-A53, PowerVR GE6320 -grafiikkasuoritin)
 • 2 tai 3 gigatavua RAM-käyttömuistia (Suomessa vain 2 Gt -malli)
 • 16 tai 32 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (Suomessa vain 16 Gt -malli)
 • microSD-muistikorttipaikka (tuki 400 gigatavuun asti)
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (kategoria 4, 150 / 50 Mbit/s)
 • Kaksi SIM-korttipaikkaa
 • Wi-Fi 802.11b/g/n / Bluetooth 4.2 -yhteydet, FM-radio
 • Kiihtyvyysanturi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
 • Micro-USB ja 3,5 mm -liitännät
 • 3 000 milliampeeritunnin akku (5 watin lataus)
 • Mitat 145,96 x 70,56 x 9,3 millimetriä
 • Paino 153 grammaa
 • Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversio (Android One)