Uusi verkkokauppa Teknavi.com

112-päivä: Mobiililaitteista löytyvä SOS-nappi antaa nopean yhteyden hädän hetkellä

Puhelin on tärkeä väline yhteydenpitoon ja nykyisin myös turvallisen arjen apuväline. Esimerkiksi senioripuhelimina markkinoitavista laitteista löytyy siksi yhä useammin SOS-painike.

SOS-napin painallus lähettää automaattisen hätäviestin valituille henkilöille. Painikkeen voi esimerkiksi asettaa lähettämään hätäviesti sukulaisille, henkilökohtaiselle avustajalle tai muulle henkilölle, jonka tietää voivan auttaa tarpeen tullen. Jotkut SOS-painikkeet mahdollistavat myös automaattisen puhelinsoiton läheiselle tai apua tarjoavaan palveluun.

Puhelimen lisäksi SOS-painikkeita saa halutessaan ostettua erikseen esimerkiksi ranteeseen kiinnitettävinä versioina. Nämä toimivat apuvälineenä puhelimen toiminnolle. Vedenkestävän rannekkeen voi ottaa mukaan myös suihkuun tai kylpyyn. Tällainen on esimerkiksi Doron 3500 (Teknavi.com).

Yksi markkinoiden tunnetuimpia tällaisten laitteiden valmistajia on Doro. Yhtiön valikoimasta löytyy täysverisiä Android-puhelimia ja käyttöliittymältään yksinkertaisia peruspuhelimia. Markkinoille on tullut viime vuonna myös muita SOS-painikkeen sisältäviä puhelimia sellaisilta merkeiltä, kuten Emporia.

Helppokäyttöinen älypuhelin

Senioreille suunnitellussa Android-puhelimessa on mahdollisuus käyttää erityistä helppokäyttöiseksi suunniteltua Eva-käyttöjärjestelmää. Siinä on selkeytetty tavallisen Androidin aloitusnäyttöä ja tehty käyttö helpommaksi esimerkiksi heikkonäköisille. Käyttöjärjestelmässä on myös panostettu erityisen paljon siihen, että sen käyttöönotto on alusta asti helppoa.

Doron Android-puhelimien Eva-käyttöjärjestelmä sisältää helppokäyttötoiminnoista huolimatta kaikki tavallisen Android-puhelimen toiminnallisuudet ja ominaisuudet. Sillä pääsee sosiaalisiin medioihin ja viestipalveluihin, kuten WhatsAppiin. Ja sovelluksia on saatavilla Google Play -kaupasta aivan tavalliseen tapaan. Helppokäyttöisyystila ei siis rajoita mahdollisuuksia käyttää puhelinta älypuhelimena.

Doro on panostanut puhelimissaan myös tietoturvaan ja siihen, että puhelimen käyttö olisi mahdollisimman turvallista myös käyttäjille, jotka eivät hallitse älypuhelimia entuudestaan.

Doron Android-puhelimien uusinta uutta edustaa Doro 8080 (335e, Teknavi.com).

Tuttu peruspuhelin

Älypuhelimien lisäksi senioreille löytyy lukuisia erilaisia peruspuhelimia. Näissä puhelimissa on keskitytty yksinkertaiseen käyttöliittymään ja selkeisiin painikkeisiin. Myös suuresta osaa markkinoiden senioreille suunnitelluista peruspuhelimista löytyy erillinen fyysinen SOS-painike.

Esimerkki tällaisesta peruspuhelimesta on Doron 1362 (64,20e, Teknavi.com), joka on käyttöliittymältään ja painikkeiltaan hyvin varmatoiminen peruspuhelin.

Doron ja puhelimet ja muita senioreille suunnattuja helppokäyttöisiä tuotteita on nyt myynnissä Teknavi.com -verkkokaupassa.

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, InstagramistaTwitteristä ja YouTubesta.

Lue myös:
Testi: Samsung Galaxy S20 Fan Edition: Loistava tehopuhelin hintatietoiselle ostajalle
Pikatesti: OnePlus 8 Pro on edelleen loistava lippulaiva
Testi: Samsung Dex – Puhelin tai tabletti taipuu jo hyvin työpöytäkäyttöön
Testi: Samsungin mobiililaitteiden pyhä kolminaisuus: Galaxy Watch 3, Galaxy Buds Live ja Galaxy Note 20 Ultra
Pikatesti: Samsung Galaxy Note 20 Ultra – Samsungin lippulaivaa koko rahalla