Testi: Canon Pixma TR150: Kätevä tulostin tien päälle ja kevyeeseen kotikäyttöön

Canon on julkaissut mukana kulkevan Pixma TR150 -tulostimen, joka sopii paljon matkustavalle työntekijälle käyttöön tien päällä. Tarvittaessa tulostin hoitaa velvollisuutensa myös kotioloissa.

Canonin mobiilitulostin on kompaktikokoinen mustesuihku. Ominaisuuksista löytyy mustavalkotulostus ja väritulostus. Laite toimii akulla tai verkkovirralla. Väritulostuksella voi tulostaa asiakirjapaperien lisäksi valokuvia useille erilaisille papereille.

Yhteysvaihtoehtoina on WiFi-verkko suorayhteydellä laitteeseen tai yhdistämällä tulostin verkkoon. Mukana toimitetaan myös USB-kaapeli tulostamista varten. Tulostus on mahdollista tietokoneilta ja mobiililaitteilta.

Käyttö tapahtuu laitteen oman OLED-näytön kautta. Sen käyttö toimii kohtuullisen nopeasti ja painikkeet ovat selkeät.

Käyttöönoton yhteydessä tulostimeen asetetaan tulostuspää ja siihen mustekasetit. Ensimmäisellä kerralla langattoman yhteyden muodostus tulostimeen on hieman hankalaa, sillä tulostimen omaa valikkojärjestelmää ei ole kovinkaan mukava käyttää pieneltä ruudulta.

Ensiasetusten jälkeen homma sujuu kuitenkin selkeästi. Tulostin jaksoi testissä käsitellä useat peräkkäisetkin käskyt hyvin säyseästi eikä jumittanut yhdenkään tulostustyypin kohdalla. Langaton yhteys toimi vaivatta niin tietokoneen kuin älypuhelimen kautta.

Muutakin kuin sopimuspapereita

Tavallisten A4-koon asiakirjojen lisäksi Pixma T150 osaa tulostaa myös valokuvia ja hyödyntää useita muunlaisia paperikokoja. Laitteesta löytyy lunonnollisesti valmiit asetukset Canonin omille paperilaaduille.

Tavallisten asiakirjojen kohdalla laatu on oikein hyvää ja tulosteita kehtaisi käyttää virallisissakin yhteyksissä esimerkiksi sopimuspapereina.

Valokuvien kohdalla tulostusjälki on hyvää, jos valokuvakin on onnistunut. Keskitummat siniset ovat haaste ja jättivät ainakin kännykän kameralta tulostettuihin kuviin tarkalla silmällä näkyviä purppuranvärisiä pystyviivoja.

Tämän hintatason ja kokoluokan laitteella ei voi korjata varsinaista valokuvatulostinta, mutta toiminnallisuus on kiva lisä ja antaa tulostimelle enemmän käyttötarkoituksia työ- tai opiskelupapereiden printtaamisen lisäksi. 

Mukaan matkalle

Kaikista kiinnostavinta Pixart T150:ssä on sen käyttö tien päällä. Tavallisen virtajohdon lisäksi tulostimen mukana toimitetaan akku, jonka saa ruuvattua tulostimen takaosaan kiinni. Kiinnitys onnistuu helposti käsin ilman työkaluja.

Testijakson aikana akku ei päässyt loppumaan, vaikka tulosteita otettiin useampi sata. Suurin osa tulostetuista sivuista oli tavallisia A4-papereita värillisenä tai mustavalkotulosteena. Tulostimen uskoisi siis pärjäävän akun varassa esimerkiksi muutaman päivän seminaarin tai neuvottelutapaamisen yli helposti.

Canon lupaa akkukestoa noin 330 tulosteelle ja tämä vaikuttaa toteutuvan hyvin. Noin 250 testiaikana tehtyä tulostetta jättivät akkuun yhden palkin virtaa jäljelle. Akkumoodulissa on erillinen painike, josta jäljellä olevan virran voi tarkistaa.

Kokonaisuutena tulostimen käyttö mobiilisti on helppoa. Akkuun kytkettynä laite toimii aivan samalla tavalla kuten virtajohdon päässä. Tilanteesta riippuen on helpointa käyttää joko langatonta yhteyttä tai yhdistää tulostin suoraan mukana tulevalla kätevänmittaisella kaapelilla.

Laite ei mahdu kulkemaan kannettavalle tietokoneelle suunnitellussa salkussa, mutta sujahtaa mukaan tilavampaan reppuun tai matkalaukkuun helposti. Käyttökuntoon laitteen saa nopeasti. Yhteenvetona voi todeta tulostimen matkakäytön olevan kaiken kaikkiaan helppoa ja vaivatonta, kunhan luo yhteydet tietokoneeseen tai mobiililaitteisiin etukäteen, tai käyttää yksinkertaisesti tulostinta kaapelilla.

Canon Pixma TR150: Kenelle? Tulostavalle liikkuvan työn tekijälle, joka arvostaa tulostusmahdollisuutta myös kotona.

Yhteenveto

Pixma TR150 kilpailee hyvin muiden valmistajien vastaavien akullisten tulostimien kanssa. Akkukesto vaikuttaa testin perusteella hyvältä ja kaikki toimii.

Matkakäytön lisäksi siistin näköinen laite toimii helposti kotikäytössä silloin, kun ei olla tien päällä.

Tekniset tiedot

Canon Pixma TR150:

 • Hinta: 287 euroa ilman akkua (Teknavi.com), 352 euroa akun kanssa (Teknavi.com)
 • Tulostustekniikka: Mustesuihku
 • Tulostustarkkuus: 4800 x 1200 DPI
 • Tuetut paperikoot: A4, A5, B5, LTR, LGL, kirjekuoret (DL, COM10), neliönmuotoinen paperi (5″x5″, 3,5″x3,5″), postikortti (91 x 55 mm), 4″x6″, 5″x7″, 7″x10″, 8″x10″
 • Värikasetit: PGI-35 pigmenttimusta, CLI-36 CMYK-värit
 • Tuetut mobiiliprinttaustekniikat: Apple AirPrint, Canon Easy-PhotoPrint, Google Cloud Print, Mopria Print Service, PIXMA Cloud Link
 • Tuetut mobiilialustat: Android, iOS
 • Värit: Musta, Syaani, Magenta, Musta pigmentti, Keltainen
 • Näyttö: 1,44” tuuman OLED
 • Paino: 2,1 kiloa
 • Akkukesto: noin 330 tulostetta
 • Akun kapasiteetti: 2170 mAh

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät Facebookista, InstagramistaTwitteristä ja YouTubesta.

Lue myös:
Canon Power Shot Zoom: Nätimpiä luontokuvia zoomilla
Pikatestissä Canonin uudet peilittömät järkkärit – helppoa ja laadukasta kuvaamista
Epson EcoTank – säästeliäs tulostin kotiin tai konttorille