Puettava tabletti ja muuta mielenkiintoista teknologiaa Alson keväästä

Also Finland on merkittävä teknologiatoimittaja Suomessa. Tänä keväänä Alson paketeissa onkin liikkunut paljon mielenkiintoisia uutuuksia, joista Teknavin toimitus pääsi testaamaan muutamaa.

Also Finland on johtavia ICT-alan teknologiatoimittajia Suomessa. Yritys tarjoaa monipuolisesti it-laitteita ja palveluita jälleenmyyjille. Vaikka Alson nimi ei välttämättä ole kuluttajalle tuttu, on yritys silti suuressa roolissa meistäkin monen ostoksissa.

-Me pääsemme aitiopaikalta seuraamaan valmistajien ja meidän yhteistyökumppaneiden kanssa, miten tekniikka menee eteenpäin, Mikko Eronen kertoo.

Also paitsi seuraa alan tekniikan kehitystä, myös kehittää omia ratkaisujaan jälleenmyyjien ja muiden kumppaneiden käyttöön. Eronen lupaakin tulevalle vuodelle paljon mielenkiintoista, joista tässä esittelystä pari käsiin tarttunutta uutuutta.

Lenovo Thinkphone tuo klassikon puhelimeen

Lenovo on monille tuttu tietokoneiden tuotemerkkinä ja kenties tutuin legendaarisesta ThinkPadistaan. Jo 1990-luvulta muistetaan Lenovon muotoilu sekä punainen TrackPoint näppäimistö. Vuonna 2014 Lenovo osti Motorola Mobilityn ja tänä vuonna on julkaistu Think-tuoteperheeseen uutena jäsenenä Thinkphone.

Mies pitää puhelinta
Thinkphonesta löytyy tuttu punainen nappi.

Thinkphonessa näkyy ulkoisesti lenovomaisuus. Tutut tummat muodot sekä perinteinen punainen nappi tuovat hienot yksityiskohdat puhelimeen. Laite on kestävä; se täyttää MIL-STD-810H -standardin vaatimukset ja on IP68-sertifioitu.

-Tyylikkään designin lisäksi, haluaisin nostaa esiin Thinkphonen tietoturvan, joka kattaa koko matkan valmistuksesta kuluttajan taskuun ja päivittäiseen käyttöön. Motorola tarjoaa erilaisia työkaluja yrityksen IT-osastolle, jolla voidaan helposti ylläpitää ja päivittää laitekantaa, Timur Alanen kertoo.

Tietokone ja puhelin vierekkäin. Tietokoneen ruudulla näkyy puheimen kameran ottama kuva.
Puhelin toimii ThinkPadin kanssa yhteistyössä esimerkiksi videopuhelun kamerana.

Lenovon puhelin onkin suunniteltu toimimaan yhteistyössä ThinkPadin kanssa. Työntekoa voi tehossa puhelimen ja tietokoneen välisellä keskustelulla. Esimerkiksi puhelimen viestien ja puheluiden vastaanottaminen ja vastaaminen onnistuu tietokoneen kautta. Thinkphonen kameraa voi käyttää tietokoneen videopuheluissa ja tiedostot siirtyvät laitteiden välillä langattomasti.

Thinkphonella otettu valokuva on suoraan liitettävissä ThinkPadissa vaikka Powerpointin esitykseen, ilman että tiedostoa täytyy erikseen ensin lähettää itselleen sähköpostitse tai siirtää erikseen pilvipalveluun. Puhelimella otettu kuva on kopioitu leikepöydälle pilveen automaattisesti, josta sen voi liittää tietokoneella käyttöön helposti.

Lenovo Thnkphone kuvattuna pakkaustaan vasten.

Lenovo Thinkphone by Motorola

 • OS Android 13
 • CPU Snapdragon 8+ Gen 1
 • 8GB LP5
 • 256 GB UFS 3.1
 • 6.6″ Corning Gorilla Glass Victus
 • pOLED Display , HDR10+, 144 hZ
 • 5000 mAh akku
 • 68 W TurboPower 15 W Langaton lataus
 • 50 MP kamera, 32 MP etukamera

Realwear Navigator 500 on puettava tabletti

Realwear Navigator 500 on kuin suoraan tieteiselokuvasta. Pään ympärille asetettava ”hikipanta” sisältää aikamoisen määrän elektroniikkaa.

-Navigator 500 on käytännössä tabletti, joka puetaan päähän. Tästä löytyy kamera, näyttö, kuulokkeet mutta sitä ohjataan ilman käsiä, Riku Joyce kertoo.

Navigointilaitteen näyttöpääte.
Realme Navigator 500 näyttönä on 854×480 LCD-näyttö, joka luo käyttäjälle noin seitsemän tuuman näytön silmien eteen.

Muutaman sentin päähän silmästä asetettava näyttö luo noin seitsemän tuuman kokoisen leijuvan näytön näkökentän yläreunaan. Käytettävissä on tabletista yleisesti löytyvät sovellukset.

Navigatorin käytännöllisyys tulee sen äänikomennoista. Laitetta ohjataan täysin äänellä, jolloin kädet ovat vapaana. Näytölle voi ottaa esimerkiksi laitteen huolto-ohjeen, joka on helppo löytää lukemalla laitteen QR-koodi Navigatorin kameralla. Huoltoa tehdessä molemmat kädet ovat vapaana, kun ohjekirja leijuu itsestään näkökentässä.

Lähikuva otsalle laitettavasta kamerasta.
Navigatorista löytyy kamera zoomtoiminnolla, sekä lämpökameratoiminnolla.

Navigatorin kameralla voi perinteisen kuvaamisen lisäksi ottaa lämpökamerakuvia, joka on hyvinkin käytännöllinen monessa työssä. Myös suoran videokuvan lähettäminen on hyödyllinen toiminto, kun esimerkiksi teknisen tuen voi antaa etänä, suoran videokuvan avulla.

Realwear Navigator 500:n suunnittelussa on hyvänä yksityiskohtana huomioitu laitteen ulkoinen mitoitus. Laite mahtuu yleisimpien suojakypärämallien kanssa, joten sitä voi käyttää työmaalla liikkuessa. Suunnittelussa on huomioitu myös muita käytännön puolia. Muun muassa laitteen akku on irrotettavissa ja voidaan vaihtaa toiseen, joten työpäivä ei keskeydy lataamisen ajaksi.

Otsapanta, jossa on kiinni kamera.

Realwear Navigator 500

 • 48 MP, 1080p video 60 FPS
 • 854×480 LCD näyttö
 • FOV 20 astetta
 • 64 GB muistia
 • 4 GB RAM
 • 100 dB taustamelun poisto
 • 270 g

Lue myös
Oura-älysormus on huomaamaton terveystarkkailija sille, joka on asiasta kiinnostunut
Tässä ovat tämän hetken suosituimmat grillit – Hiiligrillit poikkeuksellisen kovassa nosteessa

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät FacebookistaInstagramista ja YouTubesta.