OnePlus kertoi tulevan OxygenOS 12 -käyttöjärjestelmän sisällöstä

OnePlussan syksyn iso OxygenOS 12 -käyttöjärjestelmäpäivitys sisältää Android 12 -päivityksen myötä muutoksia moniin yhtiön puhelimien ominaisuuksiin.

OnePlus julkaisi virallista tietoa ja suunnitelmia OxygenOS 12 -käyttöjärjestelmästä ja siitä, kuinka Android 12 tuodaan yhtiön puhelimiin. OxygenOS 12 tulee samalla olemaan huomattava askel Oppon ja OnePlussan puhelimien yhdistymisessä.

Android 12 ja uusi OxygenOS 12 ovat ensimmäisenä kokeiltavissa yhtiön viimesyksyn lippulaivamalleilla OnePlus 9:llä ja OnePlus 9 Pro:lla. Käyttöjärjestelmän ulkoasu pohjautuu mahtipontisesti sanottuna James Turrellin Light and Space -teokseen.

Tämä näkyy esimerkiksi ZenMode-käyttötilan estetiikassa.

Ulkoasussa muuttuvat myös toimintoja kuvaavat ikonit ja sovellusten kuvakkeet. Muutos on hienovarainen, mutta huomattava.

Uusittu Self-näkymä

Toimintojen puolesta kiinnostavin muutos liittyy todennäköisesti Shelf-näkymään. Aloitusnäytössä alaspäin pyyhkimällä avautuva näkymä saa uusia toimintoja ja enemmän mahdollisuuksia näkymän ulkoasun kustomointiin.

Konkreettinen esimerkki päivityksestä on askelmittarin sisältäneen kortin päivitys OnePlus Health -korttiin, jolloin samaan näkymään saa enemmän terveystietoja. OnePlus Health on myös mahdollista synkronoida OnePlus Watch -älykellon kanssa.

Puhelimen sisäinen hakutoiminto OnePlus Scout on tuotu osaksi näkymää. Näin haun kautta voi löytää niin sovellukset, kuin myös tiedostot ja yhteystiedot. OnePlus Notes -muistiinpanosovellusta on myös päivitetty ja siihen on saatu aiempaa monipuolisempia ominaisuuksia. Muistiinpanoja on nyt mahdollista myös piirtää.

Puhelintaan myös työasioihin käyttävät nauttivat todennäköisesti WLB (Work life balance) -toiminnosta, jonka avulla voi määrittää esimerkiksi tiettyjen sovellusten ilmoitukset näkymään vain työaikana tai työpaikalla ollessa.

Ominaisuus muistuttaa jo aiemmin käyttöjärjestelmässä ollutta keskittymistilaa, mutta on monipuolisemmin muokattavissa ja säädettävissä. Tila voi aktivoitua esimerkiksi tiettyyn WiFi-verkkoon yhdistettäessä.

Pelitila on saanut Toolbox 2.0 -ominaisuuspaketin, josta nähtiin ensimmäisiä viitteitä Nord2-puhelimessa. Toiminto tukee esimerkiksi kuvataajuuden säätöä pelikäytössä, kelluvien FPS-mittareiden käyttöä, äänimodulaattoria pelinsisäistä chattia varten, pelifilttereitä ja näyttökuvien kaappaamista.

Aina päällä oleva näyttö (AOD) sisältää päivityksen jälkeen Canvas AOD 2.0 -toiminnon, joka osaa piirtää AOD-näytölle oman taustakuvan puhelimen varsinaisen taustakuvan perusteella.

OnePlussan puhelimista tuttu OxygenOS ja Oppon ColorOS ovat nyt saman yksikön alaisuudessa ja OxygenOS 12 tulee toimimaan ColorOS:n koodipohjalla. Kaksi käyttöjärjestelmää yhdenmukaistuvat täysin keväällä 2022 julkaistavien lippulaivapuhelimien myötä. Päivityksenä muihin malleihin yhdenmukaistettu käyttöjärjestelmä tulee vuoden 2022 Android-päivityksen myötä, eli todennäköisesti noin vuoden kuluttua.

OnePlussan ja Oppon laitteiden käyttöjärjestelmien välillä tulee silti olemaan Pete Laun tiedotteen mukaan joitakin käyttökokemukseen liittyviä eroja. Hänen mukaansa OnePlussan laitteissa halutaan säilyttää kevyt ja nopea käyttökokemus, vaikka ohjelmistoa kehitetään samalta pohjalta kuin Oppon ColorOS:ää.

Kuvat: OnePlus

Lue myös:
Testi: OnePlus Buds Pro -kuulokkeet: Ei valittamista
OnePlus Nord 2 5G julkistettiin virallisesti
Testi: OnePlus Watch -älykello – Rautapuoli kunnossa, sovellus sakkaa
Pikatesti: OnePlus 9 Pro: Loistava huippupuhelin ilman puutteita
Testi: OnePlus 9: Uutuuskaksikosta se järkiostos
Näin toimii EKG-mittaus ja verenpaineen mittaus älykellossa
OnePlus julkaisi OnePlus 9 ja OnePlus 9 Pro -puhelimet: Entistä isompi painotus kameroissa

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät FacebookistaInstagramista, Twitteristä ja YouTubesta