OnePlus Nord 2 5G julkistettiin virallisesti

Pitkään huhuttu ja odotettu OnePlus Nord 2 5G esiteltiin virallisesti yhtiön livestreamissa. Puhelinmallin kohdalla korostetaan vielä pari vuotta sitten varsin suosittua termiä ”lippulaivantappaja”. Edulliseen puhelimeen on yritetty saada monia kalliimpien lippulaivamallien ominaisuuksia.

OnePlus Nord 2 on OnePlussan uusin puhelinmalli ja suoraa jatkoa noin neljänsadan euron hintaluokassa hyvin menestyneelle ja kehutulle OnePlus Nordille. Ensimmäisen Nordin toimivaa reseptiä ei ole lähdetty muuttamaan, vaan puhelin on ominaisuuksiltaan odotetunlainen.

Lue ensituntumat puhelimesta: Ensituntumat: OnePlus Nord 2: ”Lippulaivantappaja” voi lunastaa lupauksensa

Tärkeää Nord-merkin alle sijoittuville OnePlussan puhelimille on luonnollisesti hinta. Kahdeksan gigatavua keskusmuistia ja 128 gigatavun tallennustilan sisältävän version saa 399 eurolla. Kalliimpi 499 euroa maksava versio sisältää kaksitoista gigatavua keskusmuistia ja 256 gigatavua tallennustilaa.

Yksi huomattava ero aiempiin OnePlussan tuotteisiin Nord 2:sta kuitenkin löytyy. Järjestelmäpiirin valmistajaksi on valikoitunut MediaTek, jonka Dimensity AI 1200 on puhelimen toiminnan ytimessä. Prosessoriarkkitehtuuri on ARM A78:aan pohjautuvaa kaikissa prosessoriytimissä ja nimen mukaan panostusta on tehty nimenomaan keinoälypuolen parannuksiin.

Tämä voi tarkoittaa erityistä panostusta joidenkin toimintojen, kuten kuvien prosessoinnin, laitteistokiihdytystä. Lisäksi puhelimen omistajan käyttötapoja oppiva koneoppiminen voi auttaa akkukeston optimoinnissa.

Järjestelmäpiirin 5G-tuki yltää sopivalla liittymällä ja optimeissa olosuhteissa 2,95 gigabitin sekuntinopeuteen tiedonsiirrossa.

Näyttönä on 6,43 tuuman AMOLED-paneeli 90 hertsin virkistystaajuudella. OnePlussan mukaan näytön väritoistoa ja tarkkuutta on parannettu keinoälyn avulla.

Sisäänrakennettu käyttöjärjestelmäversio on OnePlussan Oxygen OS 11.3. Luvassa on kaksi Android-versiopäivitystä ja tietoturvapäivityksiä kolmen vuoden verran.

Akun kapasiteetti on 4500 milliampeerituntia ja akku on jaettu latauksen nopeuttamiseksi fyysisesti kahteen osaan. Puhelimen mukana toimitetaan Warp65-latausta, eli 65 watin pikalatausta, tukeva laturi. Tällä laturilla puhelimen saa täyteen valmistajan mukaan alle 35 minuutissa.

Takakamerassa on 50 megapixelin Sony IMX766-sensori, jossa on optinen kuvanvakautus. Sensori pystyy poimimaan 50 prosenttia enemmän valoa, kuin ensimmäisen Nordin IMX586.

Ensimmäisen Nordin tapaan etukameraan on panostettu reilusti. Sensorina on Sonyn IMX615, jonka tarkkuus on 32 megapixeliä. Ryhmäkuville tarkoitettu tila tunnistaa viiden eri ihmisen kasvot ja optimoi näin kuvan tarkennuksen ja valotuksen.

Uutta puhelinmallissa on myös Haptic 2.0 -nimellä kulkeva tärinäpalaute, jonka pitäisi olla kehittynyt huomattavasti ensimmäisestä Nord-mallista.

Puhelinmallin ennakkotilaukset aukeavat julkistushetkestä ja varsinainen myyntiintulopäivä on 28.7. Lähtöhinta edullisemmalle varustelulle (8/128Gt) on 399 euroa ja enemmän muistia ja tallennustilaa sisältävän (12/256Gt) version hinta on 499 euroa. Värivaihtoehdot ovat Blue Hazeksi nimetty turkoosi ja Gray Sierra -nimellä markkinoitu harmaa.

Kuva: OnePlus

Lue myös:
Ensituntumat: OnePlus Nord 2: ”Lippulaivantappaja” voi lunastaa lupauksensa
Pikatesti: OnePlus 9 Pro: Loistava huippupuhelin ilman puutteita
Testi: OnePlus 9: Uutuuskaksikosta se järkiostos
Näin toimii EKG-mittaus ja verenpaineen mittaus älykellossa
OnePlus julkaisi OnePlus 9 ja OnePlus 9 Pro -puhelimet: Entistä isompi painotus kameroissa
Pikatesti: OnePlus 8 Pro on edelleen loistava lippulaiva

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta