Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Raportti: Uuden iPhone-mallin tuotanto pyörähti liikkeelle – Apple teki jopa 30 miljoonan kappaleen tilauksen

Applen laajasti huhutun uuden iPhone-mallin, mallinimeltään mahdollisesti iPhone 9, tuotanto on lähtenyt käyntiin, raportoi kiinalainen MyDrivers-sivusto.

Aluksi vuorossa on pienemmän mittakaavan koetuotanto ennen kuin tuotantolinjojen vauhtia lisätään. Raportin mukaan Apple on tehnyt uusista puhelimista jopa 30 miljoonan kappaleen tilauksen. Bloombergin aiemman raportin mukaan uuden mallin tuotanto tulee jakautumaan kolmelle sopimusvalmistajalle – Foxconnille, Pegatronille ja Winstronille.

Applen odotetaan julkistavan uutuutensa maaliskuun aikana. Applelta odotetaan myös useita muita uutuuksia alkuvuoden aikana. Epävarmuutta aikatauluihin luo kuitenkin koronavirus, joka voi vaikuttaa tuotantoon erityisesti Kiinassa, jos tehdastyöntekijöiden lomia jatketaan.

Tuttu vuotaja OnLeaks julkaisi jo aiemmin yhdessä iGeeksBlog-sivuston kanssa oheiset mallinnoskuvat Applen tulevasta uutuudesta. Muodoiltaan uutuus säilyy käytännössä ennallaan iPhone 8:n linjoilla.

Näytön koko pysyy ennallaan 4,7 tuumassa, kuten myös sen alapuolelta löytyvä kotipainike ja Touch ID -sormenjälkilukija. Takana on edelleen yksi kamera. Sen ympärys muuttuu mahdollisesti terävälinjaisemmaksi muistuttaen iPhone 11 -malleja.

Verrattuna iPhone 8:aan teknisiä uudistuksia uudessa tulevassa mallissa ovat ainakin Applen viimeisin, iPhone 11 -puhelimissakin käytettävä ja markkinoiden tehokkain A13 Bionic -järjestelmäpiiri, sekä aiempien huhujen mukaan myös suurempi 3 gigatavun RAM-käyttömuisti. Mahdollista on myös aiempaa kehittyneempi kamera sekä suurempi akku.

Vertailun vuoksi: nykyinen iPhone 8 punaisena.
Vertailun vuoksi: nykyinen iPhone 8 punaisena.

OnLeaksin mukaan uutuuden mitat ovat noin 138,5 x 67,4 x 7,8 millimetriä eli koko on erittäin lähellä iPhone 8:n mittoja (138,4 x 67,3 x 7,3 millimetriä) hieman suurempaa paksuutta lukuun ottamatta.

Yhtenä erona designissa uutuus voi sisältää iPhone 11 Pro -malleista tutun mattaviimeistelyn takalasipinnassaan mutta varmuutta tästä ei vielä ole.

Idea uudessa iPhonessa on sama kuin vuonna 2016 lanseeratussa iPhone SE:ssä: esitellä aiempi suosittu malli uudella tekniikalla kohtuullisella hinnalla osaksi iPhone-mallistoa.

Uusi päivitetty iPhone 8 eli mahdollisesti iPhone 9 on tulossa raportoidusti saataville 64 ja 128 gigatavun tallennusmuistilla sekä kolmena värivaihtoehtona, jotka ovat hopea, tähtiharmaa ja punainen. Näin on kertonut Apple-tietäjänä tunnettu analyytikko Ming-chi Kuo, joka myös odottaa uutuuden hinnan olevan alkaen 399 dollaria eli saman verran kuin iPhone SE:llä sen myyntiin tullessa. Euroopassa, Suomi mukaan lukien, hinta asettunee näin noin 500 euron tasolle.

iPhone 8:aan nähden tulevasta uutuudesta on jäämässä pois 3D Touch -kosketusvoimatunnistus näytöstä, jota ei ole myöskään enää iPhone XR:ssä tai uusissa iPhone 11 -malleissa. Apple on korvannut ominaisuuden pitkillä painalluksilla, värinävasteen kera, eli Haptic Touchilla iOS 13 -käyttöjärjestelmäversiossa.

Uutta mallia on ajateltu hyväksi vaihtoehdoksi esimerkiksi niille iPhone-käyttäjille, jotka syystä tai toisesta haluavat edelleen pysyä kotipainikkeella varustetussa puhelinmallissa. Kuon mukaan uutuuden kohderyhmää ovat esimerkiksi erityisesti iPhone 6 -käyttäjät.