Raportit kertovat: Galaxy S9 -älypuhelimista tulossa Galaxy S8:n hienosäätöä – uudistukset kuitenkin nostamassa hintaa

Huhut Samsungin tulevista Galaxy S9 -huippupuhelimista kiihtyvät. Kun tämän vuoden keväällä nähdyt Galaxy S8 ja Galaxy S8+ toivat Infinity Display -näyttöjensä myötä merkittävän uudistuksen Samsungin huippupuhelinten sarjaan, odotetaan Galaxy S9 -sukupolvesta huomattavasti maltillisempaa uudistusta.

Muun muassa BusinessKorea on nyt käynyt kattavasti läpi lähteidensä perusteella tulevien Galaxy S9 -puhelinten yksityiskohtia. Lisäksi asiaan kantaa on ottanut myös mobiilialan ykkösvuotaja Evan Blass, joka kertoo Samsungin Project Starin käsittävän täysin odotusten mukaan jälleen Galaxy S8 -puhelinten seuraajakaksikon. Blass viittaa myös Intelin suorittimista alun perin tunnettuun tick-tock-malliin, jossa joka toinen suoritinsukupolvi tuo merkittävän arkkitehtuurimuutoksen ja joka toisessa sitä hienosäädetään. Ensi vuonna Galaxy S -puhelimissa on Samsungilla vuorossa ehdottomasti hienosäätövuoden aika, toteaa Blass.

Galaxy S9 -puhelinten merkittävin uudistus edeltäjistään lienee kaksoiskamera, mutta sellainen on Samsungiltakin nähty jo Galaxy Note8:ssa. Galaxy S9:ssä kameraan on kuitenkin panostettu huhujen mukaan toden teolla uudenlaisella, kolmikerroksisella kamerakennolla.

”Galaxy S9:ssä ei ehkä ole markkinan odottamia innovatiivisia ominaisuuksia, me keskitymme parantamaan Galaxy S8:n laitteiston täydellisyyttä sekä innovatiiviseen käyttäjäkokemukseen”, kertoo BusinessKorea nimettömän Samsung-pomon todenneen.

Galaxy S9 -puhelimet julkistetaan mahdollisesti Mobile World Congressin yhteydessä helmikuun lopulla – ainakin näin väittää jo nyt myös BusinessKorea. Viime vuonna julkistus tapahtui vasta MWC:n jälkeen Samsungin täysin omassa tilaisuudessa, mutta ensi vuoden S-sarjalaisia odotetaan myös myyntiin huomattavasti tämän kevään Galaxy S8 -mallien aikataulua edellä.

Minkäänlaisia luotettavia vuotokuvia Galaxy S9 -puhelimista ei ole vielä nähty. Tähän asti kuultujen luotettavimpien huhujen perusteella Galaxy S9 -puhelimiin on tulossa:

  • Pääasiassa Galaxy S8 -puhelimista tuttu design Infinity Display -näytöillä, edelleen 5,8 tuuman (Galaxy S9) ja 6,2 tuuman (Galaxy S9+) koossa ja 18,5:9-kuvasuhteella
  • Galaxy S8 ja Galaxy Note8 -puhelimista tuttu 2D-kasvojentunnistus, minkä lisäksi mukana yhä myös iiristunnistus. Applen Face ID:n kaltaista 3D-kasvojentunnistusta ei ole lähteiden mukaan tulossa vielä Galaxy S9 -puhelimissa. Kasvojentunnistuksen ja iiristunnistuksen toiminnan pitäisi kuitenkin parantua.
  • Takana kaksoiskamera: uusi kolmikerroksinen kamerakenno, joka pystyy jopa 1 000 kuvan sekuntinopeuteen videokuvauksessa. Nykyinen Galaxy Note8 tarjoaa kahdella 12 megapikselin optisesti vakautetulla takakamerallaan 2x optisen zoomin, ja vähintään saman voi odottaa toistuvan myös Galaxy S9 -malleissa.
  • Takana uudenlainen komponenttien (kaksoiskamera, kuvausvalo, mahdollinen sykemittari, sormenjälkilukija) asettelu, jonka myötä sormenjälkilukija olisi helpommin käytettävissä kameraa tahraamatta.
  • Edessä yksi kamera
  • Samsungin Exynos 9810 -järjestelmäpiiri tai Qualcommin Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, sekä Samsungin tekoälylaskentaan räätälöity piiri.
  • Korkeampi hinta kuin Galaxy S8 -puhelimissa, jotka Suomessa tulivat myyntiin 829 ja 929 euron hintaan. Hintaa nostaa muun muassa kalliimpi kameramoduuli. Analyytikkoarvioissa kameramoduulin hinnan uskotaan jopa kaksin-kolminkertaistuvan aiemmasta 60-90 dollariin.