Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Koko iPhone-uutuuskolmikkoon tulossa ensi vuonna 5G-tuki – Apple-tietäjä muutti ennustettaan

Apple-tietäjänä tunnettu analyytikko Ming-chi Kuo on tehnyt muutoksen ennusteisiinsa ensi vuoden iPhone-malleista. Kuo odottaa nyt, että koko ensi vuoden iPhone-uutuuskolmikko tukee 5G-mobiiliverkkoyhteyttä, kertoo 9to5Mac-sivusto.

Aiemmin Kuo oli odottanut kolmikon edullisimman jäävän ilman 5G-tukea. Kuo perustelee ennusteensa muutosta sillä, että Apple saa lisäresursseja 5G-kehitystyöhön hankkiessaan Inteliltä sen modeemitoimintojen mukana 2 200 työntekijää. Lisäksi 5G-tuki myös edullisemmassa tulevassa mallissa mahdollistaa Applen pysymisen paremmin kilpailussa mukana. Tämän vuoden uudet iPhone-mallit eivät 5G-verkkoja vielä tue.

Aiemmin Kuo on kertonut, että ensi vuonna tulossa olisivat iPhone-mallit 5,4, 6,1 ja 6,7 tuuman OLED-näytöillä. Näyttökoot ovat siis menossa osittain uusiksi verrattuna jo nähtyihin ja vielä tänä vuonna julkistettaviin iPhone X -mallisarjan puhelimiin.

iPhone-huippumalleista Apple on pienentämässä näyttöä pienemmässä mallissa nykyiseen 5,8 tuuman iPhone XS -malliin verrattuna ja toisaalta kasvattamassa suuremmassa mallissa näytön kokoa iPhone XS Maxin 6,5 tuumasta. Malliston edullisimmaksi vaihtoehdoksi on ainakin aiemmin odotettu yhä 6,1 tuuman näytöllä varustettua puhelinta.

Kuon aiemman raportin mukaan lisäksi ainakin yhdessä ensi vuonna tulossa olevista iPhone-malleista olisi aiempaa pienempi leikkaus näytössä etukameralle. Toistaiseksi on epäselvää, tulisiko etukamerakokonaisuus olemaan pienempi kaikissa näissä tulevissa iPhone-malleissa.

Etupuolen muutosten ohella ensi vuonna iPhoneihin odotetaan uutta 3D-takakamerajärjestelmää. Kuon mukaan ensi vuonna iPhonessa nähdään jopa seitsemänlinssinen takakamera, kun tämän vuoden uusissa iPhone-malleissa kameroita on korkeintaan kolme – pääkameran lisäksi tele- ja ultralaajakulmakamerat.

Kuon mukaan 5G-verkkojen osalta iPhone-mallit tulevat tukemaan sekä alle 6 gigahertsin että korkeampia millimetriaaltotaajuuksia. Puhelimiin odotetaan Qualcommin toimittamaa modeemipiiriä.

Kuo toteaa Applen kehittävän myös ainoastaan alle 6 gigahertsin verkkoja tukevaa iPhone-mallia Kiinan markkinoille. Se näyttäisi samalta kuin korkeampiakin taajuuksia tukeva malli mutta olisi edullisempi. Korkeita millimetriaaltotaajuuksia 5G-verkoissa käytetään lähinnä vain Yhdysvalloissa.