Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: Applen seuraava uusi iPhone-malli on iPhone 9

Applelta on jo pitkään huhuttu kevään aikana julkistettavaksi uutta älypuhelinmallia, joka on päivitetty versio iPhone 8:sta sekä myös aiemman iPhone SE:n henkinen seuraaja.

Raporteissa tulevaan puhelimeen on usein viitattu iPhone SE 2 -nimellä, vaikka alun alkaen selvää on ollut ettei siitä puhelimen varsinaista myyntinimeä olekaan tulossa.

Sen sijaan puhelin voi saada mallinimekseen iPhone 9, kertoo nyt myös japanilainen Apple-blogi Macotakara lähteisiinsä perustuen. Tätä mallinimeä on jo aiemmin arvailtu yhdeksi vahvimmista vaihtoehdoista, koska se on loogista jatkoa iPhone 8:lle, johon tuleva uutuus pohjautuu.

Uutuuden odotetaan näyttävän iPhone 8:lta mutta sisältävän päivitettyä tekniikkaa.

Analyytikko Ming-chi Kuo on aiemmassa raportissaan kertonut uuden mallin tuotannon alkavan tammikuussa ja myyntiintulon tapahtuvan maaliskuun lopulla.

Idea uudessa iPhonessa on sama kuin vuonna 2016 lanseeratussa iPhone SE:ssä: esitellä aiempi suosittu malli uudella tekniikalla kohtuullisella hinnalla osaksi iPhone-mallistoa. Alkuperäinen iPhone SE oli jatkoa neljän tuuman näytöllä varustetulle iPhone 5s:lle, tulevan mallin puolestaan odotetaan säilyttävän iPhone 8:n 4,7 tuuman näytön ja designin, Touch ID:n sisältävä kotipainike mukaan lukien.

Uusi päivitetty iPhone 8 eli mahdollisesti iPhone 9 on tulossa raportoidusti saataville 64 ja 128 gigatavun tallennusmuistilla sekä kolmena värivaihtoehtona, jotka ovat hopea, tähtiharmaa ja punainen. Kuo odottaa uutuuden hinnan olevan alkaen 399 dollaria eli saman verran kuin iPhone SE:llä sen myyntiin tullessa. Euroopassa, Suomi mukaan lukien, hinta asettunee näin noin 500 euron tasolle.

Verrattuna iPhone 8:aan teknisiä uudistuksia uudessa tulevassa mallissa ovat ainakin Applen viimeisin, iPhone 11 -puhelimissakin käytettävä ja markkinoiden tehokkain A13 Bionic -järjestelmäpiiri, sekä suurempi 3 gigatavun RAM-käyttömuisti.

iPhone 8:aan nähden tulevasta uutuudesta on jäämässä pois 3D Touch -kosketusvoimatunnistus näytöstä, jota ei ole myöskään enää iPhone XR:ssä tai uusissa iPhone 11 -malleissa. Apple on korvannut ominaisuuden pitkillä painalluksilla, värinävasteen kera, eli Haptic Touchilla iOS 13 -käyttöjärjestelmäversiossa.

Uutta mallia on ajateltu hyväksi vaihtoehdoksi esimerkiksi niille iPhone-käyttäjille, jotka syystä tai toisesta haluavat edelleen pysyä kotipainikkeella varustetussa puhelinmallissa. Kuon mukaan uutuuden kohderyhmää ovat esimerkiksi erityisesti iPhone 6 -käyttäjät.