Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Teslan uutuus ottaa maailman nopeimman sarjatuotantoauton paikan

Tesla on noussut maailman kartalle Model S -sähköautollaan. Auto on saanut paljon huomiota käytännöllisyyden ja hurjan suorituskyvyn yhdistämisestä. Nyt valmistajan uusin versio nappaa haltuunsa maailman nopeimman sarjatuotantoauton tittelin.

Uusi Model S P100D kiihtyy 60 mailin tuntinopeuteen, mikä vastaa lukemaa 97 km/h, vain 2,5 sekunnissa. Tätä nopeampia ovat Teslan tiedotteen mukaan vain LaFerrari sekä Porsche 918 Spyder, joista kumpikin on ollut saatavilla vain hyvin rajoitetusti. Lisäksi nämä ovat kaksipaikkaisia superautoja, kun Tesla Model S tarjoaa ison perheauton tilat. Toki täytyy muistaa, että sähköauton kiihtyvyys hidastuu huomattavasti nopeuden noustessa korkeammaksi, jolloin urheiluautot menevät menojaan.

Parantuneen suorituskyvyn lisäksi myös auton toimintasäde on kasvanut 100 kWh:n akkupaketin myötä. Uutuudella pääsee yhdellä latauksella valmistajan virallisten lukujen mukaan parhaimmillaan 613 kilometriä. Yhdysvalloissa P90D-mallin tilanneet asiakkaat voivat 10 000 dollarin hintaan päivittää autonsa isommalla akustolla varustettuun versioon. Jo liikenteessä olevat P90D Ludicrous -mallin omistavat voivat puolestaan 20 000 dollarin hintaan päivittää autonsa akuston isompaan.

Sama tekniikka tulee tarjolle myös Suomeen tuloillaan olevaan katumaasturi Model X:ään. Uudella akustolla varustettuna tämä SUV-malli saavuttaa 60 mailin tuntinopeuden 2,9 sekunnissa, mikä tekee siitä maailman nopeimmin kiihtyvän katumaasturin.

Teknavi on tutustunut kattavasti Tesla Model S -mallin kesympiin versioihin. Nekin ovat tarjonneet täysin varsin suorituskyvyn ja myös vauhtikaksikkomme on saanut osansa sähköisen kulkupelin suorituskyvystä. Jutun ja videot löydät alla olevan linkin takaa:
Video: Markku Alén ja Super-Tesla – ”Spede-linko, katapultti ja mykistävä”

Kävimme myös tutustumassa kesällä Suomessa esillä olleeseen Model X:ään. Voit lukea siitä lisää alla olevan linkin takaa:
Tesla Model X näytillä Suomessa – ensimmäiset asiakastoimitukset elokuussa