Pelastakaa sotamies Alén – "Peräpukamat räjähtelee”

Suomesta löytyy paljon vankkaa osaamista erikoisajoneuvoihin. Yksi alan nuorista toimijoista on Protolab Oy, joka on suunnitellut kuusipyöräisen sotilaskäyttöön soveltuvan miehistönkuljetusajoneuvon.

Tällä hetkellä testausvaiheessa oleva Protolab PMPV 6×6 tunnetaan tuttavallisemmin nimellä MiSu. Kyseessä on vahvasti panssaroitu ja suojattu miehistönkuljetusajoneuvo, joka pystyy kuljettamaan 2+10 henkeä, ja soveltuu myös alustaksi erilaisille järjestelmille. 

Teknavi haluaa luonnollisesti tutustua kotimaiseen erikoistuotantoon. Ja kukapa olisi parempi henkilö suorittamaan ajoneuvon testiä kuin kuorma-autoilla Dakarin kokenut Markku Alén. Leikkikenttänä toimii Suomen Puolustusvoimain alueet Helsingin edustalla Santahaminassa.

 

Peräpukamat räjähtää

Pelastakaa sotamies Alén!Teknavi tänään Maikkarilla klo 22.40.

Julkaissut Teknavi 16. maaliskuuta 2016

Ajoneuvon tarjoama kyyti on omalla tavallaan vähintään yhtä hurjaa kuin nopeimpien vauhtilaitteiden kanssa. Kyyti on röykkyistä ja mukavuudesta ei ole tietoakaan. Viisipistevyöt pitävät matkustajat tiukasta penkeissä, mutta kersantti Terva-ahon kommenttia mukaillen ”peräpukamat räjähtelee ja paukkuu tällä menolla”.

Voimanlähteenä toimivan 6,7-litraisen Cumminsin rivikuutosen 285 hevosvoimaa eivät kuitenkaan tunnu riittävän sotamies Alénin tarpeisiin.

– Kyllä näihin aina sais laittaa vähä enemmän, kuuluu kommentti Alénin suusta matkan taittuessa koko ajan kaasu pohjassa.

Lisää Markku Alénin Protolab-testistä tänään keskiviikkona Teknavin tv-ohjelmassa. Teknavin 11. tuotantokausi alkaa MTV3:lla klo 22.40.

Viihteellinen tekniikkaohjelma Teknavi jatkuu maaliskuussa MTV3:n keskiviikkoilloissa jo 11. tuotantokauden merkeissä. Kevään aikana ohjelmassa testataan alkuvuoden mielenkiintoisimmat auto- ja elektroniikkauutuudet, tavataan mielenkiintoisia vieraita sekä koetaan ainutlaatuisia vauhtielämyksiä Markku Alénin seurassa.

Teknavin vauhtikaksikko, rallilegenda Markku Alén ja toimittaja Marko Terva-aho, on testannut yhdessä jo lähes 100 superautoa ja muuta äärimmäistä menopeliä, mutta nälkä sen kuin kasvaa syödessä. Uusi kausi tarjoaa koko joukon seikkailuja erikoisilla laitteilla ainutlaatuisissa olosuhteissa.

Kauden avausjaksossa (ke 16.3. klo 22.40 MTV3) Teknavin vauhtikaksikko saa testikutsun yllättävältä taholta. Rallilegenda Markku Alénin käsittelyssä Santahaminan varuskunnan alueella on tässä jutussa jo aiemmin mainittu kotimainen maastohirmu, Protolab PMPV 6×6. Risto Virtasen testissä on uudistunut Audi A4 ja Pauli Reinikainen tutustuu koirien pelikonsoliin ja muihin tulevaisuuden elektroniikkahitteihin Las Vegasin valtavilla CES-messuilla.

 

Teknavin 11. tuotantokausi

"Mummielest se on aivan okei."Sanoi Markku Alén Teknavin tv-ohjelmasta. Ensi viikolla mennään taas ja kovaa. Teknavi palaa ruutuun uusin jaksoin. 11. tuotantokausi starttaa keskiviikkona klo 22.40 ja kanava on tietysti MTV3.Lisätietoa alkavasta kaudesta tuolla: http://bit.ly/1MaXPzq

Julkaissut Teknavi 10. maaliskuuta 2016