Autopesusta entistä vaivattomampaa – mobiilipesu laajenee ABC-asemille

Digitalisoituminen valtaa monia aloja, ja nyt suomalainen Superoperator tähtää maailmalle mullistamalla autojen pesettämisen. Suomessa Juhlapesu-nimellä toimiva pesuketju tarjoaa autoilijoille kuukausihintaista pesusopimusta, ja vuoden vaihteessa palveluun tulee mukaan HOK-Elannon 11 pääkaupunkiseudulla sijaitsevaa ABC-pesuasemaa. Tämän jälkeen Suomesta löytyy yhteensä 24 Juhlapesu-asemaa.

Erona esimerkiksi perinteisten huoltoasemien yhteydessä oleviin pesuihin on Juhlapesu-järjestelmän mobiilikäyttö. Kuljettajan ei tarvitse poistua autosta ostamaan pesua, vaan pesulan kamerajärjestelmä tunnistaa auton rekisterinumeron perusteella. Mobiilisovelluksesta näkee myös reaaliaikaisesti eri pesupaikkojen jonotilanteen, minkä avulla voi välttää turhan jonottamisen.

Laajemmassa mittakaavassa Superoperator tähtää maailman suurimmaksi autopesuketjuksi. Yhtiön tavoitteiden mukaan kahden vuoden päästä maailmalta löytyy 4 000 digitalisoitua autopesulaa. Yrityksellä on jo toimintaa Yhdysvalloissa, Australiassa, Ruotsissa ja Tsekeissä, ja lähitulevaisuuden suunnitelmissa ovat Puolan ja Saksan markkinat.

Kuvankaappaus Juhlapesu-applikaatiosta