Range Roverin uutuus pikavisiitillä Suomessa – markkinoille elokuussa

Range Roverin mallisto täydentyy Sportin ja Evoque väliin sijoittuvalla kokonaan uudella Velar-mallilla. Linjakas uutukainen on nähtävillä Suomessa loppuviikon aikana.

Range Rover Velar on saapunut pikaiselle visiitille Suomeen ja kävimme katsomassa uutukaista Land Roverin ja Jaguarin uudessa lippulaivaliikkeessä, SCC Airportissa. Velar on muotoiltu erittäin sulavalinjaiseksi ja tämä korostuu auton ollessa peitteen alla. Keulassa on paljon samaa tyyliä kuin uudessa Land Rover Discoveryssä, mutta kokonaisuus on hieman sirompi. Kattolinja laskee loivasti pitkältä matkalta ja nouseva kylkilinja antaa eteenpäin pyrkivän vaikutelman.

Sama linjakkuus ja tietynlainen minimalistisuus jatkuu sisätiloissa. Nappeja on esillä todella vähän ja keskikonsolista löytyy kaksi isoa kosketusnäyttöpintaa. Myös ohjauspyörässä olevat perinteiset painikkeet ovat korvattu tasaisilla kosketuspinnoilla. Auto tarjoaa miellyttävät tilat neljälle aikuiselle ja tavaratila on paitsi suhteellisen iso myös hyvän muotoinen.

Tyylikkään näköinen uutuus jakaa osan tekniikastaan Jagurin katumaasturi F-Pacen kanssa. Moottorivalikoima alkaa 2,0-litraisen dieselin 180-hevosvoimaisesta versiosta, jonka hinnaksi kirjataan 78 299 euroa. Bensamallien hinnat alkavat niin ikään 2,0-litraisen ja 250-hevosvoimaisen version 84 706 eurosta. Näiden lisäksi mallistosta löytyy sekä bensiini- että dieselkäyttöinen 3,0-litrainen V6, jonka teholukemat ovat 380 ja 300 hevosvoimaa.

Jos kiinnostus heräsi, on auto nähtävissä Helsingissä Sports Car Centerissä tänään 18.5., Tampereen AutoCenterissä lauantaina 20.5. ja Turun Vaunulassa keskiviikkona 24.5.

Kuvat: Mikko Autio